Julegavekameraer - del 2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Se større bilder og spesifikasjoner i produktguiden

Da vi testet dette kameraet, sa vi blant annet følgende. ”Men det er mye å glede seg over også. 12x optisk zoom med bildestabilisator, vet vi er manges våte drøm. Kombiner det med utmerket bildekvalitet, en funksjonsrikdom å fryde seg over, og meget bra batterikapasitet, så er dette ikke mindre enn et supert kamera.”

Se hele testen av Canon Powershot S2 IS her.

Blant mye lekker funksjonalitet, vil vi særlig trekke fram den optiske bildestabilisatoren, som gjør det mulig å ta skarpe bilder på full tele uten å bruke stativ eller være avhengig av svært korte lukkertider.

Videofunksjonen, som er noe av det beste vi har sett på et kompaktkamera, bør også framheves. Makrofunksjonen likeså.

Bildekvaliteten er generelt utmerket. Det eneste vi trakk for var lovlig mye bildestøy. Men ellers var det lite å plukke på. Dette kameraet har generelt meget høy bildekvalitet til å være kompaktkamera, og vil derfor kunne være et alternativ til speilrefleks for mange.

Vårt største forbehold er – i likhet med forgjengeren Canon S1 IS – autofokushastigheten. Det har riktignok skjedd store forbedringer, men hastigheten er fortsatt ikke god nok til å fange motiver i rask bevegelse. Særlig er dette tydelig på tele.

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Men hvis autofokushastigheten ikke er avgjørende, så får man ekstremt mye kamera til en pris av rett over 4000,- kroner.

Hvis du trenger et kamera som kan brukes til (nesten) alt, og du ikke vil bære deg skakk, så er dette et kamera vi varmt anbefaler.

Se testen av Canon Powershot S2 IS her.

Men siden konkurransen i denne klassen etter hvert har blitt ganske hard, bør du også ta en kikk på disse ultrazoomkameraene: Sony Cybershot DSC H1, som også har bildestabilisator og 12x optisk zoom. Et annet kamera med bildestabilisator, som også er verdt å overveie, er Panasonic FZ30. Er bildestabilisering ikke viktig for deg, bør du også kikke på Fuji Finepix S9500, som klarte seg særdeles godt på billedkvalitet i Akams test. Til slutt, hvis du har et trangt budsjett, gir Fuji Finepix S5600 svært mye kamera for pengene.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen