Guide

Julegaveguiden 2003

Det er aldri lett å handre julegaver, og det blir ikke lettere om du har bestemt deg for å handle en mobiltelefon. Ikke bare finnes det et usedvanlig høyt antall forskjellige modeller og produsenter å velge mellom dette året, men det er attpåtil så stor forskjell mellom modellene at du raskt kan få et utakknemlig "denne har jo ikke blåtann engang" i ansiktet før du vet ordet av det.

Men fortvil ikke. Vi har nå slengt sammen en komplett oversikt over hvilke telefoner som skiller seg ut fra mengden i år og som leverer på alle fronter, slik at du kan være sikker på å få akkurat den rette modellen for deg.


--- UNGDOMMEN --

Skal du handle en telefon til ungdommen i dag kommer du ikke utenom en telefon med støtte for de nye MMS-meldingene og et skikkelig tastesett for å knote ned tekstmeldinger i høyt tempo.

Her stiller Nokias 3100 i særklasse, ettersom den ikke bare har gode taster og en stor og oversiktlig skjerm egnet for å kikke på bilder og MMS-meldinger, men også er lavt nok priset til at den kan være en aktuell investering for alle og enhver.

At den passer rett nedi lomma med sine forholdsvis små dimensjoner, og dessuten kan by på både høyttaler-funksjon og mulighet for å koble til et eksternt kamera, burde vel også kunne falle i smak hos enhver ung pode. [Les testen]

Laveste pris u/abonnement:

Laveste pris m/abonnement:

 

--- MANNEN PÅ GATA --

Er du ikke sikker på hva slags mobilbruker du har med å gjøre, eller bare ute etter et kjøp du vet garantert vil falle i smak hos de fleste, er det ingen vei utenom Sony Ericssons allerede klassiske kameratelefon T610.

Telefonen er ikke bare blant de minste og letteste på markedet, men kan samtidig by på det aller meste av teknologi som finnes på mobilfronten i dag, såvel som et lettbetjent kamera med en rekke muligheter.

Den er både enkel og brukervennlig, og har dessuten falt såpass mye i prisi det siste at den ikke lenger koster deg skjorta. Det eneste minuset må være at den er allemannseie, men så er det vel det som kjennetegner en ekte "mannen i gata" telefon? [Les testen]

Laveste pris u/abonnement:

Laveste pris m/abonnement:

--- MOTELØVEN --

Mange ser på mobiltelefonen sin som en forlengelse av både stilen og personligheten sin, og kunne ikke drømt om å bære rundt på en av de masseprodusert Nokia-klossene om de så fikk betalt for det.

Selv den mest kresne motefantast vil nok allikevel kunne falle for Samsungs nyeste flaggskip, E700, som kombinerer et rålekkert design i forkrommet stål med en usedvanlig skarp og klar TFT-skjerm av beste type og et både delikat og brukervennlig menysystem.

Telefonen har ikke bare utseendet med seg, men kommer dessuten med den beste kameraløsningen vi har fått prøve i en mobiltelefon til dags dato og hele 9 MB med minne for lagring av både spill og bilder.

Særlig vennlig for lommeboka er den ikke, men litt utgifter må man nesten regne med om man skal tilfredsstile den mest kresne. [Les testen]

Laveste pris u/abonnement:

Laveste pris m/abonnement:

--- TEKNO FANTASTEN--

Enkelte lever og ånder for dippedutter og elektroniske dingser, slutter aldri å la seg fascinere av de mange mulighetene til moderne teknologi og spytter gledelig ut kryptiske akronymer som HSCSD, WAP og GPRS på løpende bånd i enhver sosial sammenheng.

Nå har du sjansen til å imponere skikkelig med å donere et realt stykke høyteknologi, for Nokias 6600 burde nok falle i smak hos alle og enhver med teknologi-fascinasjonen på plass.

Telefonen er proppet med det siste av teknologi som blåtann og nyeste versjon av Java, den har et fullblods VGA-kamera og videofunksjon, den kan surfe på ordinære nettsider ved hjelp av den medfølgende versjonen av Opera, den er utstyrt med nyeste versjon av SymbianOS for mulighet for installasjon av alt fra GPS-sporings programmer til bruk av infrarød-porten som fjernkontroll, den lar deg følge med på CNN, den kan utstyres med minnekort med opp til 256 MB minne, den kan spille av video - vel, du tar poenget. [Les testen]

Laveste pris u/abonnement:

Laveste pris m/abonnement:

--- FERSKINGEN --

Ikke alle har fått trent seg opp med mobiltelefoner, og vil ofte få problemer med å beherske nye modeller med avanserte menysystemer og et vell av funksjoner de hverken ønsker eller har mulighet for å bruke.

Vår anbefaling til nybegynneren som skal lære seg mobiltelefoner for første gang vil være Nokias 3510i, som er basert på det velkjente og utprøvde meny-systemet som vi alle har blitt kjent med de siste årene i tidligere modeller fra den finske produsenten.

Telefonen har nesten ingen begrensninger, og skal beherske alt av nyere teknologi som for eksempel bildemeldinger, men er allikevel enkel å bruke og har et både stort og komfortabelt tastesett som egner seg for små såvel som store hender. [Les testen]

Laveste pris u/abonnement:

Laveste pris m/abonnement:

Flere tester av mobiltelefoner finner du i testseksjonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen