Jukser via SMS

Hvis det er noen som ikke bør jukse på prøvene så er det studenter på universitetene i Sør Korea. Der har de egne folk som vokter SMS-trafikken ved studiestedene i følge news24

Etter å ha overvåket SMS-trafikk og kryssjekket tidspunktet de er sendt på med tidspunkt det ble avholdt prøver klarte de å avdekke et nettverk på mer enn 350 studenter, som hadde brukt tekstmeldinger til å få svar på spørsmålene på prøvene.

Trolig en store juksering
Både myndighetene og skolene mistenker at dette bare er toppen av isfjellet. Det kan være over 600 000 studenter innblandet i denne svindelen. Forskjellige metoder benyttes for å få best mulig resultat på prøvene. De mest slu bruker eldre studenter som prøvetakere. De blir utstyrt med falske identifikasjonspapirer og får betalt for å utgi seg som prøvetakeren.

Denne utviklingen bekymrer både landets myndigheter og foreldre til studenter på universitetene. De er bekymret for landets fremtid. Eksamenspresset er stort, best mulig resultat er forventet. Mødre ber i kirker og templer i uker før eksamen. Samtidig som mødrene ønsker best mulig resultat på eksamener så er det vel så viktig at deres barn har lært det de studerer.

- Jeg er veldig bekymret for vårt lands fremtid, det ser ikke ut til at studentene bryr seg om å lære, bare å komme seg gjennom med godt resultat, sier en bekymret forelder.


Sør Korea er et av de fremste landene når det gjelder mobilteknologi. De fleste har høyteknologiske mobiltelefoner tilgjengelig. Dette gjør det veldig enkelt å bruke teknologien til det den ikke skal brukes til..

Skolene har innført forbud mot mobiltelefoner i eksamenslokalene, men kontrollen er så dårlig at dette ikke har noen effekt. Det jobbes nå med å bruke teknologi for å bekjempe problemet. Bruk av støysendere og annet utstyr for å blokkere mobilsignalene er muligheter som myndighetene ser på som mulige løsninger på problemet. Samtidig overvåker myndighetene all mistenkelig trafikk som foregår på universitetets område

At utviklingen er urovekkende her på berget også er helt sikkert. Antallet studenter tatt i juks på landet høyskoler og universitet er økende. Metodene som blir brukt her er med all sannsynlighet ikke så forskjellig fra metodene brukt i Sør Korea. At de fleste som er tatt i Norge har kopiert oppgaven fra noen på nettet henger sammen med den økte bruken av hjemmeeksamen. At mer høyteknologiske metoder blir brukt på andre typer eksamener er ikke dokumentert. Men når dette skjer andre steder i verden så er det vel naivt å tro at det er bedre her?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen