Jubileumskamera fra Canon

Canon hadde et lite høstslipp i dag, og blant skrivere og multifunksjonsprodukter var det også 3 kompakte stillbildekameraer. Et av disse var jubilemodellen Canon Ixus 1000HS, et slankt og kompakt 10-megapiksels kamera med hus i metall og 3-tommers LCD-skjerm i 16:9-format. Det tilhører superzoom-klassen med 10x optisk zoom og bildestabilisator.

Ixus 1000HS har HDMI-utgang og er selvfølgelig fullstappet med elektronikk som skal sørge for funksjonalitet, gode bilder og mulighet for effekter. Det er dessuten i stand til å filme i Full-HD, det vil si med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler med 24 bilder i sekundet. Den har også et superlangsom film-program der den tar opp med hele 240 bilder per sekund (da med lavere oppløsning).

Kameraet skal være å finne i handelen fra september måned og vil ha en veiledende utsalgspris på 3499 kroner.En annen spennende modell er Canon PowerShot S95, et lite og kompakt kamera som gir deg muligheten til å ta full manuell kontroll. Det lyssterke f/2.0-objektivet starter på 28 mm vidvinkel og har 3,8x optisk zoom. Det har også en såkalt hybrid bildestabilisator som etter sigende skal gi meget gode resultater ved makrofotografering.

PowerShot er på mange måter å betegne som en ti megapiksels proffmodell i lite format, med mange avanserte funksjoner, RAW-støtte og undervannshus som tilleggsutstyr. Det kan også filme i 720p HD, og har HDMI ut.

PowerShot S95 er tilgjengelig fra september og har en veiledende pris på 3499 kroner.I september får du også muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med PowerShot SX130 IS. Med start på 28 mm vidvikel har dette kameraet en 12x superzoom med bildestabilisator og mulighet for manuelle instillinger, samt en rekke effekter. Det tar 12,1 megapiksels bilder og HD-video i 720p.

Canon PowerShot SX130 IS støtter også de nye SDXC-minnekortene. Kameraet har en veiledende pris på 1999 kroner.


Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen