Jquery i Visual Studio

(Bilde: iStockPhoto)
(Bilde: Istockphoto)

Jquery er et av de mest brukte Javascript-bibliotekene som er tilgjengelig, og blir veldig ofte brukt i Ajax-sammenhenger på nettsider. Microsoft ønsker nå å distribuere dette biblioteket sammen med Visual Studio, og vil integrere det med ASP.nets biblioteker. Ifølge Microsoft skal dette skje uten å forke Jquery, noe som betyr at de vil distribuere samme versjon som i dag er tilgjengelig fra jquery.com.

– En stor del av poenget med Jquery er at det tillater deg å elegant (og effektivt) finne og manipulere HTML-elementer med et minimumsantall av kode, sa Scott Guthrie, visepresident i Microsofts utvikleravdeling. Og det er ikke bare Microsoft som omfavner Jquery. Også Nokia kommer til å legge Jquery til i sin applikasjonsutviklingsplattform.

– Nokia kommer til å bruke Jquery for å utvikle applikasjoner til deres Webkit-baserte Web Run Time. Det er en nedstrippet nettleserkomponent som du enkelt kan lage kraftige applikasjoner med. Dette betyr at Jquery vil bli distribuert på alle Nokia-telefoner som inkluderer Web Run Time, sa John Resig på Jquery-bloggen.

Både Nokia og Microsoft vil bidra med bug-fikser til Jquery, men skal som sagt ikke lage sine egne versjoner.

(Kilder: CNet News.com, Jquery.com og Scott Hanselman)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen