Journalist anklaget for Dimmu-lekkasje

De norske black metal-heltenes neste album "In Sorte Diaboli" slippes i Europa 27. april, men albumet har allerede dukket opp på et nettsted med gratis nedlasting av musikk.

"In Sorte Diaboli" er havnet på nettet.

Digitalt vannmerke

Pressen har fått tilgang til en digital versjon av albumet via plateselskapet Nuclear Blasts nettsted, og dette gjorde at kilden til lekkasjen ble funnet kjapt. Alle nedlastinger fra det lukkede presseområdet er nemlig utstyrt med et unikt vannmerke, og det viste seg fort at det var den italienske journalisten Luca Pessinas kopi som hadde blitt spredd.

Luca Pessina er skribent for webzinen Metalitalia, i tillegg til å være nyhetsredaktør for den italienske utgaven av det velrennomerte bladet Metal Hammer. Nuclear Blast skriver i en pressemelding at de vil gå til juridiske skritt, og at Pessina kan forvente å bli stilt til ansvar for spredningen.

Trolig Norges største musikkeksport

Dimmu Borgir er trolig det norske black metal-bandet med størst utenlandsk fanskare, og bandets forrige selvstendige studioalbum "Death Cult Armageddon" var det første fra metal-selskapet Nuclear Blast som solgte 100 000 eksemplarer i USA.

"In Sorte Diaboli" havner i europeiske butikker 27. april.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen