Jottacloud

Roland Rabben, gründer og daglig leder i Jottacloud, viser gjerne frem selskapets servere (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Får inn 4 500 000 nye filer i døgnet

Vi har vært på besøk hos norske Jottacloud.

Midt i Oslo sentrum holder det vesle IT-selskapet Jottacloud til. Selv om selskapet er lite så mangler det ikke på ambisjonene, for selskapet har tatt opp kampen mot selveste Dropbox. For å gå tjenesten nærmere etter i sømmene har vi besøkt dem, både i kontorlokalene i Oslo sentrum, men også der de leier plass til alle serverne sine. Ved døren henger det et papirark med firmalogoen, og det er lite som tyder på at det skjuler seg et nytenkende IT-selskap på innsiden.

Skulle du være ukjent med hva Dropbox er for noe så dreier dette seg om skylagring, og full tilgang til filene fra hvor du enn måtte befinne deg, samt uansett hva slags enhet du sitter på. Skylagring slik som både Dropbox og Jottacloud driver med gjør det også lett å samarbeide om ulike dokumenter på tvers i en jobb- eller familiesammenheng.

Dørskiltet er enkelt, men det fungerer utmerket.
Dørskiltet er enkelt, men det fungerer utmerket.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vi banker på døren, og går inn. På innsiden åpenbarer det seg et stort rom, med en rekke arbeidsplasser. Sentralt plassert er også en serie med skjermer, som viser all verdens informasjon relatert til driften av skytjenesten. Det hele formelig oser av gründervirksomhet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (66)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen