Test

Joss Stone - Introducing Joss Stone

Den engelske jenta er klar over sitt sangtalent og bruker stemmen til det den er verdt. Allerede da debutalbumet ble sluppet i slutten av 2003, overrasket hun store deler av musikkverden med den flotte stemmen sin. Å bli sammenlignet med stjerner som Aretha Franklin og andre storheter ble hverdagskost for den unge jenta. Over tre år senere har hun beholdt den klassiske soulstemmen, og det funker veldig bra for henne.

Joss Stone har heldigvis kuttet ned på stemmemaset.
Joss Stone har heldigvis kuttet ned på stemmemaset.

Radiovennlig

At hun har en fantastisk stemme er noe hun vet godt. Dette har tidligere ført til at hun har blitt litt masete når hun har vist hvor innmari flink hun er til å holde de høye tonene. Heldigvis er denne tendensen luket vekk nå. Det har kanskje litt med at hun ikke har tid til det lenger, for sangene er strippet ned til radiovennlig spilletid, og det er bare tre av ti sanger som passerer fire minutter i lengde.

Det er ikke bare lengden på sangene som er radiovennlige. Sangene på "Introducing Joss Stone" er veldig barmhjertige mot ørene. Stones fyldige stemme kombinert med rolige R&B- og soulmelodier gjør lytteopplevelsen til en flott affære. Det er bare så synd at den ikke varer så lenge. Albumet er nemlig så vidt over 35 minutter langt, og det er litt i det korteste laget. En skal selvfølgelig være glad for at hun ikke har slengt med noen middelmådige spor for å fylle opp, men en må kunne forvente litt lenger spilletid.

Gjesteartistene skuffer

Joss Stone pleier å samarbeide med kjente artister og produsenter når hun lager album, og "Introducing Joss Stone" er heller ikke noe unntak. På produksjonssiden har den amerikanske soul-artisten Raphael Saadiq bidratt, han skal også ha hatt ansvaret for bassen på albumet. Produksjonen er ikke veldig spektakulær, men den er jevnt over godt gjennomført. 70-talls soul lever fremdeles, og den får på denne plata en ny og moderne innpakning.

Rapperen Common dukker opp på et spor. Dessverre for ham er ikke beaten laget for ham, og han tilfører ikke sporet noe, men ødelegger det heller ikke. Like heldig er ikke Lauryn Hill. Hun er med på platas svakeste spor, "Music". Den begynner bra med en lett hip hop-inspirert beat og flott vokal fra hovedpersonen selv, men så endrer beaten seg og Lauryn lirer av seg et kjipt vers. Samarbeidet virker lite samkjørt, og det er lite vellykket.

Konklusjon

Joss Stone serverer et stilrent soulalbum som er jevnt over godt gjennomført. Albumet har mange flotte låter som fortjener å bli hørt på både en og to ganger. Stemmen til frøken Stone er fortsatt fantastisk bra, en klassisk soulstemme. Men skal en peke på noe negativt så blir det litt dårlig plasserte gjesteopptredener, og at albumet kanskje mangler den avgjørende snerten som trengs for at en skal huske albumet helt til neste år. Allikevel beviser ungjenta fra England at hun er et av de mest lovende soulhåpene akkurat nå.

Joss Stone Introducing Joss Stone   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen