Anmeldelse
Jenna Dewan som Priscilla White i American Virgin.

Jomfruelig idioti

Priscilla White kommer fra et hyperkristent hjem hvor sex blir sett på en synd større enn drap, tyveri og folkemord sammenlagt. Når hun vinner et kyskhetsstipend og kommer til college blir verdenen hennes snudd opp ned – etter litt alkoholinntak danser hun toppløs og blir filmet av en fyr som reiser rundt og lager forretning ut av jenter som er lette på tråden. For å unngå en katastrofe legger hun og en gjeng med tvilsomme venner ut på en ferd for å stoppe videoen fra å komme på avveie.

American Virgin er faktisk regissert av en kvinne – Clare Kilner som fra før har stått bak flere søte komedier. Filmen ble spilt inn med et budsjett på 4 millioner dollar og ble gitt ut rett på DVD og Blu-ray. På rollelisten finner vi Rob Schneider som det store trekkplasteret, med Jenna Dewan, Brianne Davis, Sarah Habel, Chase Ryan Jeffery, Elan Moss-Bachrach, Ashley Schneider, Bo Burnham og Ben Marten i de andre rollene.

Sett det før

Dette er en sett-det-før-college-komedie med forsøk på en ny vri – å sende et lam inn i løvens hule. Lammet er den pripne kristenjenta mens løvehula er tilsynelatende syndens Mekka på jord – amerikansk college-campus. Her drikker og humper studentene visstnok verre enn i romerske orgier, om vi skal tro på denne filmen. Filmen har med andre ord liten troverdighet – én smakebit av geléshot og Priscilla blir umiddelbart drita. Tankene går til Himmel og helvete med Lillebjørn Nilsen i hovedrollen.

Her er det overhodet ingen overraskelser, alt er lagt frem på samlebånd og du vet nøyaktig hva som vil skje. Du får ei håpløst prippen jente inn på college, og mon tro om hun kommer til å endre karakter? Kommer både hun og den gærne romkameraten til å møtes midtveis og vokse opp på hver sin måte? Kommer skurken til å få som fortjent? Det er heller ingen spesielt sympatiske rollefigurer med i filmen, støtterollene blir først introdusert som en gjeng med slitsomme og direkte utrivelige folk man ikke har lyst til å ha som venner.

Hvor ble det av latteren?

På et tematisk plan møtes to ekstremer i American Virgin. Total og tanketom kyskhet versus total og tanketom hedonisme/horeri. Ikke overraskende forfekter filmen en middelvei, som om ikke det er hva de fleste i den virkelige verden går for fra før. Så da kan man lure: Hvem er filmen for? Jentene? Gutta? Skal puppene tilfredsstille gutta mens praten om selvrespekt skal appellere til jentene? Filmen faller mellom to stoler og virker ikke spesielt tiltalende for noen av gruppene.

Det aller største problemet er at filmen overhodet ikke er morsom. Jeg trakk på smilebåndet én gang, og det var når den viltre romkameraten til Priscilla var på sitt mest spydige overfor henne på begynnelsen. Ellers består filmen av en lang rekke med helt OK handling og flere pinlige hendelser, som kulminerer i Rob Schneiders uunngåelige nederlag som den sleske flash your titties!-magnat han spiller.

Konklusjon

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

American Virgin er en nokså dårlig film blottet for humor, men full av forutsigbarhet. Du har sett dette før, bare da med mer latter og spinnville påfunn. American Virgin mangler dette og fremstår som en slags roadtrip på samlebånd, med alle velkjente formler og karakterutviklinger. Se heller noe annet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen