John Tucker Must Die

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvorfor lar man Betty Thomas lage film? Hun er regissør her, og på samvittigheten sin har hun titler som "28 Days" (Sandra Bullock er alkoholiker), "Doctor Dolittle" (se Eddie Murphy sin stjerne falme i halvannen time) og noen episoder av "Doogie Howser M.D.". Det er ikke det at filmer myntet på tenåringsjenter og gamle griser alltid er dårlige, men om det finnes et motstykke til kvalitetsstempel så er Betty Thomas sitt navn på en plakat nettopp det.

Hvem er alle disse menneskene?

Se større versjon og flere bilder
John Tucker har draget på damene.

OK, man er i en "high school"-setting, selvsagt. John Tucker (Jesse Metcalfe) forfører alt som rører seg, men naturligvis vil han helst ha det han ikke kan få. Det er kun et menneske som er i stand til å yte ham motstand, og det er Kate (Brittany Snow). Tre av damene til John Tucker (skolelyset - Arielle Kebbel, heiagjenglederen - Ashanti og tøset - Sophia Bush) bestemmer seg for å jekke ham ned et par hakk og skal derfor få ham til å falle for Kate og så få henne til å knuse hans hjerte slik han knuste deres. Revolusjonerende premiss, eller hva? Kate liker selvsagt John Tuckers mindre kjekke bror (Penn Badgley) mye bedre.

Det er tre ansikter i denne filmen man kanskje kjenner igjen. De som titter på "Desperate Housewives" vil kjenne igjen gartnerkjekkasen, de som liker avstumpet plateselskappop vil kanskje kjenne igjen Ashanti og de som har likt pupper siden 90-tallet vil muligens dra kjensel på Jenny McCarthy. Er det i det hele tatt nødvendig å si mer? Dette er stjernene, talentene som skal bære filmen slik guden Atlas bar kloden på sine skuldre. Den fiktive Atlas gjorde nok en bedre jobb enn disse skuespillerne gjorde i denne filmen. Brittany Snow er ikke forferdelig og har nok en fremtid om hun får noen bra roller snart.

Kyllinglyder

Det som holder "John Tucker Must Die" mest tilbake er feigheten. Den våger ikke være sadistisk eller hevngjerrig nok til at man får sympati for noen i den moralske kavalkaden som alltid kommer til slutt.

Se større versjon og flere bilder
På tross av truser er "John Tucker Must Die" for pysete.

Når man setter seg ned for å lage en slik film er det viktig at hevnen gjør at eventuelle gutter i salene vrir seg i stolen samtidig som jentene godter seg. Det verste denne filmen klarer å harke opp er når John Tucker mates med østrogen og blir litt feminin i fem minutt. Ærlig talt, hvem som helst klarer vel finne på noe bedre enn det? Å bytte ut østrogen med et slikt kjemisk kastrerende middel som de bruker mot pedofile hadde vært et par tanker mer originalt?

Konklusjon

Dette er ikke en surmaget reaksjon fra en gammel fjert som ikke fikser enkle komedier. Tvert imot, gode filmer i slike sjangere er stort sett underholdende, morsomme og ikke minst sosiale å se sammen med mennesker man holder kjær. I likhet med "The Holiday" burde alle involverte skamme seg. Målgruppen vil se denne filmen uansett hva anmeldelsene mener, de vil betale skyhøye billettpriser og kjede seg i 90 minutter mens de spiser overpriset godteri. Slike filmer som dette er grunnen til at folk laster ned film og går mindre på kino. En kinoopplevelse som dette kan nok gjøre de fleste til "nettpirater" på ren trass.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen