Joggerens nye venn

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Discman og MP3-spillere har lenge vært et populært følge for de ivrige joggerene. Litt musikk på veien har tross alt vært fin motivasjon når kaloriene skal settes i fart. Men hva om spilleren din gjorde noe mer?

Nettopp det å gjøre noe mer er tanken bak den nye spilleren MP3RUN, som er et samarbeidsprosjekt mellom Philips og Nike. Denne spilleren holder nemlig styr på hvor langt du har jogget, og kan ved et knappetrykk fortelle deg om hastigheten og tempoet ditt.

Settet består av to forskjellige deler; selve musikkspilleren, og en egen skritt-teller som festes på foten når du skal ut og jogge. Telleren holder følge med hvor mange skritt du tar og i hvilket tempo, og sender informasjonen opp til musikkspilleren ved hjelp av Blåtann.

Når du er ute på joggeturen kan du trykke på en egen knapp, som demper musikken og lar en datastemme fortelle deg hvor lenge joggeturen har vart, tempoet ditt og hvor langt du har jogget.

Når du kommer hjem kan du koble spilleren til datamaskinen, og laste opp informasjonen fra turen. På denne måten kan du holde oversikten over fremgangen din på forskjellige løyper, og sammenligne med andre joggere.

"Vi putter treneren i produktet. Alle kan trenge litt hjelp til å motivere seg selv til å komme seg et skritt videre", forteller produktansvarlig Scott Levitan ved Philips til Wired News.

Foruten sine joggevennlige funksjoner er det lite som skiller MP3RUN fra vanlige musikkspillere. Minnekapasiteten er på 256 MB, som holder til rundt 4 timer med MP3. Skulle ikke det være nok, kan man ty til den innebygde radioen. Batteriet skal holde ut 12 timer med musikkspilling.

Prisen for MP3RUN skal ligge på rundt 3000 kroner. Mer informasjon om hvor den kan kjøpes finnes på hjemmesiden til Nike-Philips .

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen