Jobbsøkere velger LinkedIn framfor Facebook
Teknofil

Jobbsøkere velger LinkedIn framfor Facebook

For IT-relaterte jobber er det ingen tvil om hvor du må være.

LinkedIn har gått forbi Facebook som den viktigste sosiale nettverkstjenesten når folk søker jobb, viser en undersøkelse som Infact har gjort.

1 av 3 bruker sosiale medier når de skal søke jobb, enten direkte, eller for å orientere seg i jobbmarkedet. Av over 1000 spurte i Norge, synes 16 prosent at LinkedIn er den viktigste sosiale nettverkstjenesten, mens 10,5 prosent svarer Facebook. 2,6 prosent svarer egen blogg og 2,3 prosent svarer Twitter. I fjorårets undersøkelse ble Facebook rangert høyest.

– At LinkedIn nå styrker sin posisjon på dette området, tror vi skyldes at stadig flere bedrifter for alvor har tatt LinkedIn i bruk for rekrutteringsformål og legger ut ledige stillinger i denne kanalen, og at stadig flere som rekrutterer aktivt tar LinkedIn i bruk. Det gjør det også mer attraktivt for jobbsøkerne, sier Hanne Zimmermann, administrerende direktør i Xtra personell, som står bak undersøkelsen.

Hanne Zimmermann i Xtra tror LinkedIn med sitt fokus på profesjonell nettverksbygging passer best for menn.
Hanne Zimmermann i Xtra tror LinkedIn med sitt fokus på profesjonell nettverksbygging passer best for menn.

Undersøkelsen viser imidlertid at menn i større grad foretrekker LinkedIn enn Facebook, mens det er omvendt for kvinnene. 21,4 prosent av menn rangerer LinkedIn som viktigst mot kun 10 prosent av kvinnene. Tilsvarende mener 13,8 av kvinner at Facebook er viktigst mens kun 7,8 prosent av menn gjør det. Kvinner har også noe større tiltro til Twitter som jobbsøkingskanal enn menn.

Dominerer i privat sektor

Mens hele 22,6 prosent i privat sektor anser LinkedIn som den viktigste kanalen, er det tilsvarende tallet bare 6,3 prosent i offentlig sektor. Og for privat sektor viser undersøkelsen at spesielt ansatte i IT-/teknologi- og konsulentvirksomheter foretrekker LinkedIn. Hele 48,1 prosent av disse ser LinkedIn som viktigst for jobbsøking.

Zimmermann tror dette henger sammen med at IT-bransjen i større grad enn andre bransjer bruker LinkedIn til rekruttering.

Undersøkelsen ble også gjennomført i Sverige, og de svenske funnene tilsvarer de norske. Også i Sverige er det menn, ansatte i private sektor og da særlig innen IT-/teknologi og konsulentvirksomheter som ser LinkedIn som viktigst for jobbsøking.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen