Jobber for DRM-fri Itunes
Teknofil

Jobber for DRM-fri Itunes

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Forbrukerombudet har klaget Apples Itunes Store inn for markedsrådet i et forsøk på å få åpnet musikk kjøpt gjennom tjenesten for andre formater enn Apples egne produkter. Apple har nektet å etterfølge Forbrukerombudets krav, men nå får kanskje ombudet hjelp fra platebransjen.

Les også: Apple trosser Forbrukerombudet.

Apple og platebransjen i samtaler
Den siste tiden har det gått rykter om at Sony vil etterfølge EMI og la Apple selge deres musikk uten sperrer. Nå har ryktene fått vann på mølla for ifølge Cnet News er Apple og et av de store plateselskapene godt i gang med samtaler. Cnet har derimot ingen offisielle kilder, men hvis det stemmer vil i så fall mer av musikken kjøpt gjennom Itunes kunne overføres til andre enheter enn Apples egen Ipod.


Apple ser helst at deres musikkunder bruker Ipod.

Apple glade i egne formater
Apple har lenge sagt at det er platebransjen selv som har tviholdt på kopisperrene, men ifølge Cnet sier kilder innen musikkbransjen at Apple selv har vært lite villige til å endre sitt kopisperresystem for avspilling på annet enn appleprodukter. Det er dette Forbrukerombudet fikk oppleve da de bad Apple åpne opp sitt system.

Samtidig har musikkbransjen sett at Apple har fått en enorm markedsandel av salg av musikk via nett med Itunes. De har derfor jobbet for å utjevne dette ved å gi andre tjenester, som Amazon og 7digital tilgang til å selge musikk uten sperrer. Musikk uten sperrer har vist seg å være langt mer brukervennlig og derfor mer populært enn musikk med DRM.


7Digital tilbyr kopisperrefri musikk også for norske kunder.

Les også: Musikk uten sperrer gir kjempegevinst.

CDon vil kun selge kopisperrefritt
Dette merkes også her i Norge. Musikkbutikken CDon, som selger musikk til nordmenn, har nå derfor erklært at de ikke lenger vil selge musikk med sperrer. Ifølge Dinside Data sier de i en pressemelding at de nå kutter samarbeidet med plateselskaper som ikke vil selge DRM-fri musikk.

- Plateselskapene må sørge for at det finnes fullgode lovlige alternativer. Hvis ikke vil den negative salgstrenden bare fortsette. Derfor har CDON besluttet å ikke samarbeide med plateselskaper som ikke tilbyr musikken i MP3-format, sier CDON-sjef Mikael Olander, ifølge Dinside.

Platebransjen har tidligere uttalt ovenfor Teknofil at kopisperrer er på vei ut. Nå ser det ut til at det også skjer i praksis.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen