Ryktene vil ha det til at Samsung jobber med en smartbrille. Blir det en Samsung-versjon av Google Glass, eller er det den endelige versjonen av Googles smartbriller vi nå hører om? (Bilde: Google)

– Samsung lager Google Glass-variant

Samsung Gear Glass skal være på vei, ifølge russisk ryktemaker.

Samsung lanserte nylig sin første smartklokke, Galaxy Gear. Navnet er delvis delt med de kommende smartbrillende Gear Glass, om vi skal tro Eldar Murtazin.
Samsung lanserte nylig sin første smartklokke, Galaxy Gear. Navnet er delvis delt med de kommende smartbrillende Gear Glass, om vi skal tro Eldar Murtazin.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Google Glass har skapt mye ståhei de siste par årene. For brukerne kan smartbrillen bety en helt ny måte å forholde seg til teknologi på, mens dingsen kan se ut som en trussel mot både sikkerhet og personvern for bedrifter og myndigheter. Nå vil ryktebørsen ha det til at Samsung jobber med sin egen variant av smartbrillene.

Kommer til våren?

Det er den kjente russiske ryktemakeren og redaktøren, Eldar Murtazin, som i en nylig Twitter-melding hevder at Samsung jobber med et slikt produkt.

Produktet er altså ventet å dukke opp til våren, ifølge Murtazin. Men, det er verdt å finne frem iallfall middels store saltklyper. Murtazin twitrer mye, om mangt, og det er slett ikke alltid ryktene som settes ut dukker opp som reelle produkter. Samtidig har redaktøren for russiske Mobile-review blitt regnet som en av bransjens viktigste insidere i mange år.

Det er ikke så mye mer som er kjent om produktet foreløpig, men om det er hold i ryktet, regner vi med at vi vil høre stadig mer om Samsung Gear Glass frem mot lanseringen.

Les også: Ti ting du kan bruke Google Glass til i fremtiden

En Samsung-versjon?

Nettstedet cnet.com spekulerer i om Gear Glass kan være et samarbeid mellom Google og Samsung, ettersom Glass-navnet er så tett bundet til smartbrillene som alt eksisterer. Tanken er at samarbeidet kanskje er noe i nærheten av dagens Galaxy S4 Google Edition, og at brillene kanskje vil bli solgt sammen med en kommende Galaxy S5-telefon fra Samsung.

Vi drister oss også til å spekulere litt. Google Glass er ikke i normalt salg i dag – siden lanseringen har smartbrillene først og fremst vært et eksperiment, og brillene som har vært solgt har vært såkalte utviklerenheter, med en heller stiv pris. Det er ventet at Google Glass vil være tilgjengelig enten sent i år, eller i løpet av 2014.

Google Glass etter Nexus-modellen?

All den stund Google har tradisjon for å samarbeide med mange av de store elektronikkprodusentene for sine Nexus-telefoner, virker det naturlig å tenke seg at fremgangsmåten kan bli den samme, når Google Glass endelig, en gang, skal ut til brukerne.

Dermed lurer vi på om ikke dette kan være de første ryktene om et helt ferdig Google Glass-produkt, som først og fremst vil bli solgt av Google etter lanseringen. Tidsrammen i Murtazins melding passer godt inn i en slik antakelse. Hva tror du? Syng ut i forumtråden under.

Vil du vite mer? Slik fungerer Google Glass

(Kilder: androidauthority.com, news.cnet.com, gizmag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen