TEST: Jevnt god testvinner
Test

Jevnt god testvinner

Testresultater

Creative PlayDock i500

Positive ting God lyd, solid, god strømløsning, god fjernkontroll.
Negative ting Ingen radio eller andre funksjoner, middels pris.0

Testresultater

Creative PlayDock i500

Positive ting God lyd, solid, god strømløsning, god fjernkontroll.
Negative ting Ingen radio eller andre funksjoner, middels pris.0
Dette produktet fra Creative ser ut som det er lagt av Apple. Designet er holdt i hvit blank plast og en matt sort front. Dokkingen for iPod finnes midt på fronten, og er så dyp at spilleren er godt beskyttet når den er plassert der. Høyttalersettet er ganske stort og tungt i forhold til de fleste, med en vekt på 2.4 kilo eksklusive batteriene.

Solid finish

Utformingen er heller ikke helt strandsekk-vennlig, med et ganske stort omfang og en utstikkende iPod-dokking. Det er et gitter av plast bak fronten av stoff som beskytter høyttalerne under transport. Totalinntrykket av byggekvaliteten er at dette er en stødig og solid enhet, selv om den selvsagt er utsatt for riper på sin blanke finish.

I tillegg til iPod-dokkingen som dominerer fronten av høyttalersettet, så finner vi flere kontakter på baksiden. Der er utgang til hodetelefoner, i tillegg til en A/V-utgang for å sende bilder og video fra iPod-en til eksterne enheter. Det er også en vanlig linjeinngang (AUX) som kan brukes for alle andre MP3-spillere enn iPod. Vi finner også en inngang for 12 V strøm.

Denne gjør at man kan koble høyttaleren til 12 Volt i bil, båt eller campingvogn når de 16 timene med batterilevetid som fabrikanten oppgir, er forbi. Denne batterilevetiden har vi ikke testet, men om den er korrekt er det imponerende. Høyttaleren klarer nemlig å levere et absolutt godkjent lydtrykk.

Fjernkontrollen er av det mindre slaget, med «bobleknapper» i relativt enkel utførelse. Med den kan du imidlertid ta fullstendig kontroll over iPoden i dokkingstasjonen. Du kan gå rundt i alle menyer, og ved hjelp av en «ok»-knapp og en «tilbake»-knapp i tillegg til opp og ned, så har du alle kontrollene du trenger for å gjøre det samme som du er vant med å gjøre på kontrollhjulet til iPod-en. Det liker vi.

Lydkvalitet
Uten å ha den beste lyden, plasserer likevel dette settet seg blant de beste her også. Siden enheten er såpass stor og tung, virker det som at Creative har utstyrt den med litt mer forseggjorte høyttalerelementer enn de enkleste alternativene. Det høres slik ut. Lyden er fyldig og ren med de fleste musikktyper, og det hjelper også godt at det finnes en innebygd sub-basshøyttaler. Denne har sin egen volumkontroll, slik at du kan balansere basstrykket mot den vanlige lyden. Dette hjelper veldig på både fylden og trøkket som du får ut av dette høyttalersettet.

Da vi lyttet nær opplevde vi et rent, fyldig men likevel åpent lydbilde. Musikken ble presentert med en varme som gjorde det svært behagelig å lytte på. Med rockemusikk er diskanten tydelig uten å skjære. Da vi satte på elektronika og akustisk jazz fikk vi en tilsvarende opplevelse. Særlig elektronika gjengis bra, og om du ønsker mer trøkk i bassen, er det bare å justere den litt sterkere.

Mellomtonene er også svært rene, og ikke i nærheten av å bli grøtete.
På litt lengre avstand er lyden fremdeles bra, selv om med enkelte av musikktypene kunne vi registrere at mellomtonene har en tendens til å svekkes overraskende tidlig. Lyden er likevel på ingen måte dårlig.

Lydtrykket som leveres fra denne høyttaleren er ikke sterkt nok til å underholde den helt store strandfesten, men er likevel langt bedre enn de mindre og lettere høyttalerne. Det er heller ikke mulig å få forvrengt lyd, fordi enheten drar volumet ned på egen hånd, dersom kombinasjonen av volum og bassvolum er for høyt. Dette kan være litt irriterende, fordi den da drar lyden lengre ned enn den er helt nødt til. Høyttaleren beskytter imidlertid seg selv på denne måten, og det er en fornuftig funksjon.

Konklusjon
Vi lar Creative PlayDock i500 vinne denne testen med terningkast fem. God lyd og godt design er de viktigste årsakene til det. De eneste innvendingene vi har mot dette produktet, er at det mangler radio og har dermed ikke så mange andre funksjoner enn å være høyttaler for MP3-spillere. Den jobben utføres imidlertid på en utmerket måte.


Oppsummering
Produkt: Creative PlayDock i500
Pris: Rundt 1.500 kroner.
Design: 6.8/10
Funksjoner: 5.3/10
Lydkvalitet: 6.0/10
Pris: 5.0/10

Data:

Fysiske mål: 360 x 170 x 160 mm
Vekt: 2.4 kg
Batteriløsning: 8 x C / 12.6 V inngang
Innganger: Line in, iPod dokking
Utganger: Hodetelefoner, A/V ut

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen