Jerry har en minnepinne i fingeren
Teknofil

Jerry har en minnepinne i fingeren

Jerry Jalava fra Finland opplevde alle motorsykkelføreres verste mareritt. På vei hjem fra jobb en dag fikk han et brutalt møte med et rådyr som krysset veien. Normalt sett betyr et slikt møte alvorlige skader og i verst fall døden. Jalava var "heldig" og slapp unna med å amputere høyre ringefinger. I stede for å gråte over skaden så han sitt snitt til å utnytte den nye muligheten.

Mistet fingeren, fikk minnepinne igjen
Jalava har nemlig fått laget en spesiallaget protese i form av en USB-finger. Med andre ord inneholder den nye protesen en minnepinne hvor Jalava kan lagre filer, presentasjoner og annet. Som utvikler er han selektiv på hva han plasserer i sin nye finger.

- Jeg har installert Billix, en multiboot linux distro og jeg har også CouchDB server og Ajatus på plass inni der, forteller Jalava til Teknofil per mail.


Med andre ord har Jalava mulighet til å legge inn Linux på hvilken som helst maskin via fingeren og han kan enkelt hente frem filer fra andre maskiner knyttet til en finger. For å si det helt enkelt så er Jalava nerd ut til fingerspissene og det bokstavelig talt. Kanskje ikke rart da jobben hans nettopp består i å utvikle ny software.

Får kjapt oppmerksomhet
Jalava kan samtidig fortelle at den nye fingeren hans også har andre funksjoner. For eksempel kan han enkelt ta med seg viktige presentasjoner når det er nødvendig.

- Når jeg er i møte med nye klienter starter jeg av og til med å hente frem presentasjonene fra fingeren. Reaksjonene er ganske så morsomme, forteller Jalava.


En ekte finger-USB er utvilsomt det som skal til for å fange forsamlingens oppmerksomhet. Heller ikke sønnen på tre år var helt komfortabel med den nye fingeren i starten. Nå bryr han seg derimot ikke om fingeren lenger ifølge Jalava. Vennene derimot syns det er fascinerende å ha en cyberman i vennegjengen.

Vil videreutvikle fingeren
Jalava er trolig så langt den eneste i verden som har en fingerprotese med innebygd minne. Ifølge han var det en ren tilfeldighet som medførte at han ble sittende med denne løsningen.

- Dette startet opprinnelig som en spøk som jeg la frem for protesemakeren da han spurte hva jeg jobbet med. Han sa han gjerne ville forsøke noe nytt. Fingeren jeg har nå er kun en første betaversjon, den neste vil se mer ut som en ekte finger med avtakbar tupp, opplyser Jalava.


Fingeren Jalava nå har har mulighet til å bytte ut USB-pinnen som sitter inne i fingeren. Jalava kan dermed kjapt bytte ut innholdet i fingeren. Når han bruker den i maskinen tar han rett og slett av protesen og når han er ferdig setter han den kjapt og enkelt på plass igjen. Jalava har planer om å videreutvikle konseptet.

- For tiden jobber jeg med RFID-løsninger, radiochipper. Planen er å få på plass en radiochip i fingeren, sier Jalava.

Reddet av sikkerhetsutstyret
Selv er han overlykkelig over i det hele tatt å ha overlevd møtet med rådyret. Han tviler på at han i det hele tatt hadde overlevd om han ikke hadde hatt godt med sikkerhetsutstyr. Men når uhellet først var ute så angrer han ikke på løsningen han har fått.

- Jeg kan anbefale alle som har vært ute for uheldige hendelser som dette å eksperimentere med noe nytt, forteller Jalava til slutt.

Du kan se flere bilder av den utrolige USB-fingeren på Jerry Jalavas Flickr-side.

Du kan lese om det uheldige sammenstøtet med rådyret på Jalavas egen blogg.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen