Jenter spiller mest på mobilen

Mens guttene fortsatt dominerer dataspillverdenen, er det jentene som er ivrigst på å kjøpe og spille på mobilen.

Undersøkelsen er utført av Telephia, og konkluderer med at den tilbakelente formen mobilspillene har tiltrekker kvinner som til vanlig ikke blir sett på som de råeste dataspillerne.

- Den trådløse industrien har avdekket et sultent publikum som er villige til å betale for å få tilgang til spill på mobilene sine, sier visepresident i Telephia Kanishka Agarwal.

Hjernetrim
Fortsatt er det Tetris som topper salgslisten over mobilspill. Klassikeren får selskap av en rekke andre strategispill som Bejeweld, Zuma og Pac Man, noe som igjen tyder på at jenter ofte bruker mobilspill som hjernetrim.

I stedet for å sette seg ned foran Xboxen med et førsteperson skytespill, hvor målet er å drepe alle du ser, velger jenter strategispill hvor de små grå får sin dose med trim.

Strategispill står ifølge undersøkelsen for 34 prosent av salget, og jentene står for hele 72 prosent av salget i denne kategorien. Gutta foretrekker action- og eventyrspill, og dette er også den eneste kategorien som er dominert av menn med 60 prosent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen