Jenter hekta på duppeditter

Dette går frem av en ny undersøkelse fra britiske ICM Research. Undersøkelsen viser at jenter er vel så ivrige som gutter på å skaffe seg nye teknologiske dingser av mer eller mindre nyttig karakter, og at det går langt mer penger med til dette enn det gjør i frisørstolen og på sminke.


Smykkende duppeditter

I gjennomsnitt bruker kvinner rundt 7200 kroner årlig på mobiltelefoner, MP3-spillere, digitalkameraer og andre teknologiske duppeditter, mens de bare bruker 2500 kroner på kosmetikk og andre skjønnhetsprodukter.

 

At duppeditter stadig blir mer stilige, moteriktige og brukervennlige, blir nevnt som mulige grunner til at kvinnene har kastet seg på teknologibølgen og bare ”MÅ HA” både det ene og det andre. En lekker mobiltelefon eller en søt liten iPod Shuffle rundt halsen kan fint fungere som besmykking mener vi.

 

- Men dersom den ikke er nyttig, ikke gjør det vi vil den skal gjøre eller er for stor – ja da gidder vi ikke, sier journalist Katie Lee på nettstedet ShinyShiny.

Ikke bare til pynt

For vi kjøper ikke duppeditter bare for å ha dem liggende i en skuff. Jenter i alderen 13 til 18 år bruker nemlig utstyr som mobiltelefon, kamera og DVD-spillere hyppigere enn gutter på samme alder, skriver The Guardian.

 

- Antallet kvinner og menn som kjøper bærbare datamaskiner, kameraer og Tv-er er omtrent likt, sier informasjonssjef Silke Schilde i Sony til avisen.


Sterk økning

En britisk undersøkelse viser at elektrokjeder og duppedittforhandlere har økt sin andel kvinnelige kunder med 20 prosent de siste to årene.

 

Joanne Illiongsworth er markedsansvarlig i den britiske elektrokjeden Dixons, og sier at design og funksjon er avgjørende for å trekke til seg kvinnelige kunder.

 

- Mote og teknologi glir stadig mer og mer i hverandre. Bare se på det stigende antallet annonser og reklamer for duppeditter. Tidligere ble disse plassene fylt med reklame for sminke og klær, men nå har teknologi blitt mote, sier Illiongsworth til The Guardian.

Hun poengterer at det første mange gjør når de setter seg ned på en pub eller en restaurant er å ta frem mobilen og legge den på bordet ved siden av seg - delvis fordi de kan få en melding eller samtale og delvis for å vise seg frem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen