– Jeg var aldri i hans liga, sier Bill Gates
Teknofil
(Bilde: Wikipedia Commons)

– Jeg var aldri i hans liga, sier Bill Gates

Microsoft-gründeren sier at Steve Jobs var spesielt flink til én ting.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny, og mer nyansert biografi om Apple-gründer Steve Jobs blir lansert i går, 24. mars. Den heter Becoming Steve Jobs, og er skrevet av Brent Schlender og Rick Tetzeli, som begge er erfarne journalister. I arbeidet med boken har de snakket med en rekke personer som kjente Jobs, inklusive «rivalen» hans, Microsoft-gründer Bill Gates.

I forkant av boklanseringen har noen av sitatene til Gates blitt offentliggjort, skriver Venturebeat. Microsoft-gründeren omtaler Jobs i nåtid i flere av sitatene i boka, selv om intervjuene er gjort etter Apple-gründerens død.

Det Gates beundret Jobs for mest, var tilsynelatende hans presentasjoner, og evne til å skape entusiasme rundt teknologi-produkter:

– Jeg var aldri i hans liga. Det var var bare helt utrolig å se hvor grundig han forberedte seg. Og hvis han var i ferd med å gå på scenen, og assistentene hans ikke hadde alt klart, så er han være veldig, veldig tøffe mot dem, sier Gates i den kommende boka.

Gates sier videre at Jobs visste nøyaktig hva han skulle si på forhånd, men at han klarte å få det til å se ut som om han fant på alt sammen mens han stod på scenen.

Selvsikker og arrogant, usikker og ydmyk

I boka kommer det også frem at Jobs noen ganger kunne være både frekk og hoverende, selv mot Gates. Eric Bedel, som tidligere var sjef for Lotus Software, sier i boka at Jobs ignorert ham helt på et møte om den første Mac-en, og at Apple-gjengen behandlet Gates «som om han var vaktmesteren». Microsoft-gründeren husker det samme møtet:

– Vi dro til Cupertino, og Steve ville si noe sånt som «Denne greia er så jævlig kul; Faktisk så vet jeg ikke hvorfor jeg lar dere ha noe med dette å gjøre. Jeg har hørt at dere er en gjeng med idioter, og denne tingen er gull verdt. Den kommer til å bli solgt for 999 dollar, og vi er bare ni måneder unna», forteller Gates.

På et annet møte litt senere var imidlertid Jobs mye mer ydmyk i møte med Gates. Da var han åpenbart usikker på om denne tingen likevel var så fantastisk, og spurte om hjelp fra Gates.

– Steve er tøff, men han pleide sjelden å ta det ut på meg, oppsummerer Gates.

En ny film om Apple-gründerens liv er også på vei:
Sjekk stjernegalleriet som skal spille i Steve Jobs-filmen »

(Kilder: VenturebeatBecoming Steve Jobs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen