Kim Dotcom sier han kan komme til USA, så lenge han får tilbake nok penger til å betale regningene sine, og en rettferdig rettsak.
Kim Dotcom sier han kan komme til USA, så lenge han får tilbake nok penger til å betale regningene sine, og en rettferdig rettsak. (Bilde: Megaupload/Twitter)

– Jeg overgir meg, USA

Kim Dotcom sier han kan komme til statene frivillig, men ikke uten en pris.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Megaupload-saken fortsetter å gå sin gang. I går ble det erklært at rettsaken som skal bestemme om Kim Dotcom skal bli utlevert til USA eller ikke, vil bli utsatt til mars 2013. Kort tid etter dette ble kjent skrev Megaupload-sjefen Kim Dotcom på Twitter følgende beskjed til justisdepartementet i USA:

– Hey, DOJ (Department of Justice, red. anm), vi kan komme til USA. Ingen vits å vente på utleveringen. Vi vil ha kausjon og penger til advokater og levekostnader.

Får ikke betalt regninger på flere millioner

Helt siden raidet mot Megaupload ble gjennomført i januar har det vært mye usikkerhet rundt både legaliteten rundt raidet og Megauploads drift. Amerikanerne tok kontroll over og stengte serverne til Megaupload, arresterte tre av de ansatte og fryste raskt kontoene til de påtalte.

Siden den gang har utgiftene for Kim Dotcom hopet seg opp. I et intervju med det new zealandske bladet NZHerald forteller Dotcom hvor oppgitt han er over situasjonen, og hvor vanskelig det vil være nå som rettsaken ble utsatt til 2013:

– Jeg har flere millioner dollar å betale i rettsaksutgifter, men jeg har ikke hatt mulighet til å betale en eneste cent. De vil bare drøye prosessen til jeg ikke har noe støtte igjen.

Den tyske fildelingskjempen og hans medarbeidere har et advokatteam på hele 25 advokater i fire land som jobber med både de individuelle sakene, samt Megaupload som selskap. Ifølge Megauploads sjefsadvokat i USA, Ira Rothken, har ingen av dem fått betaling enda.

Vil komme frivillig

For å kontre utsettelsen og for å få fortgang i saken, sier Dotcom og advokatene hans at de kan komme frivillig til USA, forutsatt at de får en rettferdig rettsak, betalt kausjon, og at de får tilgang til pengene sine igjen slik at de kan betale alle regningene og de påløpende utgiftene.

Selv om dette antageligvis ville spart de amerikanske myndighetene mye tid og penger, tror ikke Dotcom at det amerikanske justisdepartementet vil bli med på avtalen:

– De kommer aldri til å si ja, fordi de vet de ikke kan vinne saken, og det vet de allerede.

Mener det er en konspirasjon

Ifølge Dotcom er hele etterforskningen en gave til Hollywood. Forrige uke pekte han en finger mot nåværende visepresident Joe Biden, og mente han sto bak en konspirasjon for å stenge Megaupload. Dette mente han at han kunne bevise ved å se på besøkslogger til det Hvite Hus, hvor Biden hadde hatt flere møter med blant annet MPAA-sjefen Chris Dodd.

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen