- Jeg er nesten litt rørt
Teknofil

- Jeg er nesten litt rørt

Det var store forventninger knyttet til Apple sin presentasjon på Macworld Expo. Ryktene tilsa at det skulle komme både ny Iphone, ny Ipod og ny Mac Mini. Ingen av delene slo til. Derimot kom det kanskje en langt større nyhet.

Les hele vår reportasje fra presentasjonen.

Forbrukerombudet jubler
Apples produktsjef Phil Schiller annonserte at Apple innen innestående kvartal vil fjerne alle kopisperrer fra sin musikk. Det betyr at du vil kunne benytte all musikken du kjøper med det formatet du selv ønsker. Tidligere har musikken vært låst til Apples egne avspillere Ipod og Iphone, men det er det nå altså slutt på. Det norske Forbrukerombudet med forbrukerombud Bjørn Erik Thon i spissen har lenge kjempet mot Apples sperrer og har klagd inn Itunes Stor til Markedsrådet på grunn av dette. Thon selv er svært fornøyd med dagens presentasjon og Apples nyhet.

- Dette er fantastiske nyheter. Vi skal ikke ta all æren, dette ville nok skjedd før eller siden, men vi har fått med forbrukerombud fra hele Europa på dette og lagt et kraftig press på Apple for at dette skulle skje nå. Jeg er nesten litt rørt, sier Thon på telefon til Teknofil.


Selv ser han nå ingen grunn til at folk ikke skal kjøpe musikk fra Apple om løftene de har gitt holder mål.

- Vi får se hva som skjer, men om dette fungerer slik det ble lagt frem på presentasjonen så ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kjøpe musikk fra Apple som nå kan benyttes med den avspilleren du måtte ønske, påpeker Thon.

Han anser Apple sin avgjørelse for svært viktig og betydningen av denne karakteriserer han som enorm.

Få andre nyheter
Apple hadde ikke spesielt mye mer å by på i dagens presentasjon. De annonserte forbedringer av en rekke programmer, pluss en ny 17-tommers versjon av Macbook Pro. Dette skal bli den letteste og tynneste 17-tommeren samtidig som den innehar ny batteriteknologi som gir tre timer lengre varighet uten ekstern strømforsyning. Maskinen vil da også koste over 19.000 i USA. Foruten dette var det lite nytt fra Apple i denne omgang.

Om du forventet deg en liten Iphone må du nok heller smøre deg med et lite lag tålmodighet. Her kan du lese hele vår reportasje fra seansen minutt for minutt.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen