JEDEC klargjør DDR2

JEDEC

Ifølge organisasjonen JEDEC skal nå over 100 bedrifter ha godkjent DDR2 som standard. Standarden beskriver et minimimum krav for teknologien. Det er 350 representanter fra over 100 ulike bedrifter som har jobbet med utarbeidelsen av den nye standarden

DDR2-standarden beskriver minnebrikker i størrelser fra 256 mbit til 4 gbit, og beskriver kort sagt hvordan funksjonalitet og grensesnitt skal arte seg for neste generasjons minnebrikker. Blant annet opererer DDR2-minnebrikker på 1.8V, i motsetning til dagens DDR(1) som krever ~2.5V spenning. Det skulle bety lavere varmeutvikling og muligheter for å nå høyere frekvenser, som igjen betyr bedre ytelse.

Det er ventet at DDR2-minnemoduler i første omgang vil komme i godkjente "hastigheter" på DDR533 (266 MHz DDR) og DDR667 (333 MHz DDR).

Selve spesifikasjonen for DDR2 er tilgjengelig på nettsiden Jedec.org, men denne tilgangen krever registrering (gratis).

Nylig lanserte Kingston en DDR2-minnemodul, basert på minnebrikker fra Elpida. DDR2-standarden ventes å få sitt gjennombrudd neste år.

 

 

(kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen