Jboss og HP knytter bånd

HP kommer til å videreselge mesteparten av Jboss sin programvare på global basis. Dette vil bidra til at Jboss kan tilegne seg nye markedsandeler og vokse med store leverandører i ryggen.

Med HP i ryggen kan Jboss dra nytte av større tillit ute hos potensielle kunder. Skepsisen til Linux er i ferd med å forsvinne fullstendig i de fleste miljøer, men det virker fortsatt som det er et lite usikkerhetsmoment hos mange når man setter direkte fokus på ordvalget "open source" (selv om Linux "er" open source).

HP vil selge hele JEMS-porteføljen, som inkluderer JBoss Application Server, Hibernate, JBoss Portal og JBoss Cache. Disse konkurrerer på sin side direkte mot mellomvareløsninger fra IBM, BEA og Oracle.

Valget fra HP om å knytte seg sterkere til Jboss kan altså ha sammenheng med at de styrker sin posisjon mot IBM ved å dra inn programvare i tillegg til maskinvare.

Samarbeidet mellom HP og Jboss startet i 2004, samtidig som man også annonserte interesser i MySQL. Foreløpig har relasjonen til MySQL ikke utviklet seg like langt som tilfellet med Jboss.

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen