Flere Spielberg-filmer på Blu-ray

I et intervju med Ain't It Cool News, bekrefter regissør Steven Spielberg at Jaws (kjent som Haisommer i Norge) er på vei til Blu-ray. I tillegg har det blitt uoffisielt bekreftet at Jurassic Park- og Indiana Jones-trilogiene kommer i HD.

Opprinnelig uttrykk

Ifølge Spielberg skal Jaws bli gitt ut i sitt opprinnelige uttrykk – det vil si uten digitale "forbedringer" av filmen slik George Lucas gjorde med den første Star Wars-trilogien til både 20-årsjubileumsutgavene i 1997 og DVD-utgivelsene i 2004 og 2005.

Spielberg er uttalt fan av gamle filmer og filmteknikker, og vil bevare det originale utseendet – selv med "feil" som synlige tråder og mikrofonstativer. Bilde og lyd i Jaws skal likevel mest sannsynlig bli digitalt restaurert for å se og høre best mulig ut i HD-format.

Mange godsaker i vente

Jaws på Blu-ray har ennå ikke fått noen konkret utgivelsesdato, men det er ventet at filmen skal bli lansert i løpet av 2012, noe som også gjelder Indiana Jones-trilogien. Utgivelsen av sistnevnte er fremdeles ikke offisielt annonsert, men nettstedet The Digital Bits hevder å ha fått det bekreftet av kilder på innsiden av filmbransjen.

Det var lenge ventet at Indiana Jones-filmene skulle bli gitt ut på Blu-ray i år på grunn av 30-årsjubileet til den første filmen, men LucasFilm skal ha valgt å utsette dette for å hindre konkurranse med utgivelsen av Star Wars-filmene i høst.

Jurassic Park-filmene skal også bli gitt ut, men der kommer utgivelsen mot slutten av dette året, ifølge The Digital Bits. Spielberg-fans har med andre ord mye å glede seg til i tiden fremover.

(Kilder: Ain't It Cool News, Release)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen