Du skal slippe å dra opp kort eller mobil fra lomma
(Bilde: Jawbone)

Du skal slippe å dra opp kort eller mobil fra lomma

Jawbone vil la deg betale med smartarmbåndet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I mange år har det vært snakk om dette med mobil betaling – altså det å kunne overføre mindre og større beløp ved å bruke mobiltelefonen som et slags betalingskort.

Men på dette punktet har fremtiden for alvor latt vente på seg. Med såpass mye penger på spill har det gått som det gjerne gjør når nye standarder skal spikres: Alle ønsker å tjene mest mest mulig på det, slik at ingen blir enige og det i stedet dukker opp flere forskjellige og inkompatible aktører som kjører sitt eget løp.

Så ender vi opp med systemer som hverken gjør betalingen raskere og enklere – kun dyrere.

Sist ut med sin greie mot det pågående betalingssirkuset er nå Jawbone i samarbeid med American Express. Jawbone er jo blant annet kjent som produsent av aktivitetsarmbånd, og ønsker nå å integrere en betalingsløsning i sine kommende produkter.

Finnes på Apple Watch

Helt originalt er det dog ikke, ettersom Apple Watch i tandem med Apple iPhone 6 også kan brukes til å betale for seg – vel å merke dersom du har penger i en amerikansk bank som har en slik avtale med Apple.

Hvorvidt det skal bli friere med Jawbone og American Express i bakgrunnen vites ikke, men vi har vel våre tvil.

Det vi derimot ikke er i tvil om, er at det vil være praktisk å ha en slik funksjonalitet bygd inn i smartmobiler og aktivitetsarmbånd – noe jo stadig flere går med. Å bare kunne veive armen over en terminal for å kunne betale for en pølse i kiosken vil jo være langt enklere og raskere enn å måtte grave frem mobiltelefonen fra våre store lommer.

Nøyaktig når og i hvilken form samarbeidet mellom Jawbone og American Express vil bære frukter er ikke godt å si. Men det er altså fremtidige produkter med NFC det er snakk om – Jawbone UP3 er med andre ord ute av bildet.

Mobilbetaling er ikke enkelt:
Apple-lansering kan bety slutten på 10 års venting >>>

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen