Java blir neppe open-source

For kort tid siden sendte IBM et offisielt brev til Sun Microsystems, der man ytret ønsket om å gjøre Java til open-source. IBM tilbød videre å stille med ressurser for implementering, mens Sun da skulle ta seg av testing og dokumentasjon. I løpet av de neste ukene forventes det et møte mellom de to partene.

Ifølge en pressetalsmann for Sun, Jonathan Schwartz, er det imidlertid svært tvilsomt at Java vil bli soldat i open-source kompaniet. Sun er spesielt skeptisk til at open-source strategi ville føre til flere ukompatible versjoner av Java, noe som ville skade selskapets langsiktige mål.

I et intervju med Cnet sier Schwartz at Sun ikke vil begå samme tabbe som man gjorde da Microsoft fikk kjøpe lisens på Java og lagde sin egen versjon som satte Sun flere år tilbake. Han mente også at IBM sin henvendelse i saken virket litt merkelig.

Sun har opptil flere Java-produkter (Java Application Server 8, Java Studio Creator, Java Enterprise System) klar for lansering i løpet av året, og vil nok neppe gå inn på en avtale med IBM som kan virke såpass risikofylt.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen