Java 5.0 er ferdig

Det er mange små og store forbedringar i Java 5.0, eller "Tiger", som har vært kodenavnet under utviklingen. Blant de aller viktigste er generiske typer, slik at man nå kan slippe å måtte typekaste variabler som man tar ut av ArrayLists. Man kan i stedet angi hvilken type objekter dette ArrayList-objektet skal kunne inneholde når det blir konstruert, og på denne måten sikre seg mot å sette inn en streng i en integer-tabell når programmet blir kompilert.

Utenom de mange nye mulighetene, skal den nye virtuelle maskinen starte opp raskere enn tidligere versjoner. Maskiner med flere CPUer vil også nyte godt av den nye versjonen, siden en del hastighetsoptimisasjoner er blitt gjort med tanke på dette.

Desktopklienten er blitt lettere forbedret, og når man viser fram en "velg fil"-dialog, vil denne være tilpasset operativsystemet man kjører under. Det er nå også støtte for OpenGL-akselerasjon av Java2D, som vil gjøre at 2-dimensjonal grafikk vil gå mye fortere i den nye versjonen.

JDJ intervjuet Calvin Austin, som skrev spesifikasjonene til J2SE 5.0, om hva som er spennende med nettopp denne versjonen. Du kan få tak i J2SE 5.0 fra java.sun.com.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen