Test

Java-spill testen

Etter at Java for rundt to år siden gjorde sitt inntog i mobiltelefoner har den nye programvare-plattformen eksplodert i popularitet, og blitt allemannseie etterhvert som de fleste telefoner på det norske markedet har fått på plass Java-støtte.

Den største fordelen til Java er at det er en platform-uavhengig standard, som betyr at man skal kunne kjøre spill og programmer utviklet for en bestemt telefon på alt av andre modellerer på markedet med få eller ingen forandringer. Dette har endelig gjort det mer attraktivt for programvare-utviklere å skrive spill og programmer for mobiltelefoner, og har resultert i en storm av nye titler.

Det er spesielt på spillfronten Java har markert seg, og det eksisterer i dag tusenvis på tusenvis av spill man kan laste ned til mobiltelefonen sin. Dessverre eksisterer det få gode oversikter over de forskjellige spillene på markedet, og mange har derfor sett seg nødt til å bestille 30-50 kroners spill på måfå.

For å gjøre valget litt enklere har vi i samarbeid med spill-leverandøren Gameloft testet ni av de mest populære Java-spillene på markedet, for å finne ut hvilke spill som er virkelige klassikere og hvilke man helst bør styre unna. Med oss på laget har vi hatt de to 14-åringene Christer Økland Osebakken og Jørn Toppe, som har fungert som vårt ungdommelige testpanel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen