(Bilde: Shutterstock/103626182, Oracle)

– Java-problemet blir bare verre

Ekspert advarer mot ond spiral.

Programmeringsspråket Java er installert på tre milliarder datamaskiner verden rundt, og brukes blant annet til sikkerhetssystemer i bedrifter og nettbanker. Derfor er det ikke noe småtteri hvis alvorlige sikkerhetshull blir misbrukt av kriminelle. Selv om utvikler Oracle stadig oppdaterer programvaren, påpeker Christopher Budd fra antivirusselskapet Trend Micro at det nesten er fånyttes: Sikkerhetsproblemet til Java ser ut til å bare bli verre.

Fikses aldri

Budd framhever spesielt svakheter som aldri blir fikset. Mange virksomheter og brukere benytter seg fremdeles av den utdaterte Java versjon 6. Overgangen er treg siden det er ressurskrevende å oppgradere til den nyeste utgaven hvis man allerede har mange Java 6-spesifikke programmer.

Ettersom Oracle har gitt ut versjon 7, har de sluttet å støtte og oppdatere forgjengeren. Utviklere av skadelig programvare har sett på kodene Oracle lanserte for å bekjempe svakhetene i Java 6, og har deretter brukt innsikten til å utnytte sikkerhetshullene i enda større grad enn før.

Halvparten av Java-brukerne benytter fremdeles Java 6, og svakhetene i denne utgaven blir med andre ord aldri fikset – samtidig som ondsinnede har fått sterkere verktøy.

Christopher Budd anbefaler alle å oppdatere til Java 7 så fort som mulig, selv om det måtte være et tiltak.

Kanskje dette er lurest:
Slik fjerner du Java for godt »

(Kilder: Trend Micro via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen