Java-mobil til Norge?

Det er det Hong Kong-baserte selskapet GSPDA, eller Group Sense PDA, som planlegger å lansere det som skal være verdens første mobiltelefon med det Java-baserte operativsystemet SavaJe.

Alle programmer og brukergrensesnittet i den kommende telefonen er skrevet i Java. GSPDA skriver i en pressemelding at SavaJe skal gjøre det langt enklere å gi funksjoner og egenskaper spesielt etter operatørenes ønsker. SavaJe skal i følge GSPDA være i stand til å kjøre flere programmer samtidig, slik at du ikke behøver å stoppe mp3-spilleren for å skrive eller lese en SMS.

Selve mobiltelefonen skal skal være av merket Xplore, og ha en klassisk utforming. Telefonens skjerm skal ha en oppløsning på 176x220 piksler og kan vise 256 000 farger. Et kamera med 1,3 megapiksler er også på plass, samt støtte for minnekort og blåtann.

- Ved å ta i bruk SavaJe som operativsystem har vi greid å lage en fullspekket multimediatelefon til en hyggelig pris, sier Francis Li i GSPDA.

GSPDA planlegger å lansere mobiltelefonen i Europa i løpet av andre kvartal i år. Det kinesiske selskapet skriver også at telefonen skal lanseres i samarbeid med operatører i forskjellige land. Det er imidlertid foreløpig ikke klart hvilke land dette gjelder.

(Kilde: SavaJe)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen