Java er tilbake
Teknofil
(Bilde: Apple, Oracle)

Java er tilbake

Nå kan Mac-brukere puste lettet ut.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Programmeringsspråket Java ser tilsynelatende ut til å havne i en endeløs rekke med problemer, og før helgen meldte foreløpig siste krise seg: Apple svartelistet Java fra operativsystemet OS X.

Dette betydde at Mac-brukere ikke kunne logge inn på nettbanken via vanlige metoder. Selv om det eksisterte flere triks for å snike seg rundt blokaden, har nå trøbbelet fått en offisiell løsning.

Oracle har nå oppdatert Java med over 50 feilrettinger. Programmeringsspråket skal dermed fungere igjen på OS X.

13. i rekken

Den nyeste oppdateringen av Java 7 er den 13. i rekken. Om dette lover godt eller ille for Java, gjenstår å se, men sikkerhetshullene er tettet – enn så lenge.

Den ferske sikkerhetsoppdateringen skulle egentlig bli lansert 19. februar, men i kjølvannet av den siste tidens problemer, valgte Oracle å framskynde prosessen.

Oppdatering nummer 11 , som kom i januar, inneholdt en rekke kritiske feil, noe som førte til at myndigheter verden rundt advarte innbyggerne mot å benytte seg av Java. Oppdatering nummer 12 ble videre blokkert av Apple og listet opp som ondsinnet programvare.

Nettlesertrøbbel

40 av de 50 feilrettingene i oppdatering 13 dreier seg om bruk av Java i nettlesere, ettersom dette har vært hovedinnfartsåren for angrep mot det utsatte programmeringsspråket.

Oracle har videre satt Javas sikkerhetsinnstillinger til «høyt», og oppdatering nummer 10, fra desember 2012, introduserte også et nytt panel slik at Java-brukere enkelt kan stille inn ulike sikkerhetsnivåer.

Hvis alt går etter planen, og det ikke dukker opp nye kriser, skal de tre neste vanlige sikkerhetsoppdateringene til Java dukke opp 18. juni og 15. oktober i 2013, samt 14. januar i 2014.

Last ned

Last ned OS X-oppdateringene fra Oracle:

Java-versjonene for Windows og Linux er også oppdatert. Du kan se den komplette listen over oppateringene på oracle.com.

(Kilder: Oracle, MacRumors)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen