Japansk mobilteknologi på vei?

Slik betaler de i Japan.
Slik betaler de i Japan.

Masayuki Ito i Japans samferdselsdepartement vil nå gå inn for å spre den japanske mobilteknologien videre over landegrensene.

Til nå har Japan vært kjent for å ligge lysår foran oss i vesten når det kommer til avanserte funksjoner og teknologi i mobiltelefoner. For eksempel har japanerne i over fire år brukt telefonen som betalingsmiddel, og det er helt vanlig å se folk som ser direktesendt TV på mobilskjermen.

Mobile betalingsmetoder er en av hovedprioriteringene i prosjektet. Japan vil at også resten av verden skal ta i bruk Felica-løsningen, der en liten brikke i mobiltelefonen brukes for å belaste kontoen din.

Ikke fritt for utfordringer

Selv om det høres ut som en selvfølge at vi skal ta imot ny teknologi med åpne armer, er det ikke fritt for utfordringer. En av hovedproblemstillingene er å endre folks vaner. Mens japanere aldri har vært veldig ivrige på å bruke vanlige bankkort, treffer du ikke mange i Europa uten Visa-kortet trygt plantet i lommen. I tillegg må alle bankterminaler som skal støtte mobilbetaling oppgraderes, noe som nok ikke blir billig.

(Kilde: Washington Post)

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen