Japans rareste dingser

Japan er kjent for å være kilde til mange underlige inretninger og oppfinnelser. Her er ti av de merkeligste.

10. plass - Slumrealarm
Sliter du med å holde deg våken på kjedelige forelesninger eller forretningsmøter? Japanere som lider samme skjebne har mulighet til å redde seg ut av situasjonen med Nap Alarm.

Nap Alarm er en hendig liten dings som du kan feste på øret, og som registrerer hastigheten du beveger hodet med.

Når Nap Alarm registreres at hodet ditt er sakte på vei ned mot brystkassen, vibrerer den, slik at du raskt vil våkne igjen.

Nap Alarm skal i følge TechEBlog koste $15, eller en knapp hundrings uten moms og frakt. Hvor du kan få kjøpt deg et eksemplar, er imidlertid uvisst.

9. plass - Dobbelparaplyen
Alle som har forsøkt å dele paraply med noen, blir garantert våte på den ene eller andre siden. Som en løsning på dette, har en japansk luring oppfunnet dobbeltparaplyen.

Dobbeltparaplyen er rett og slett to paraplyer som er festet sammen både i stoffet og i håndhåndtaket. Dermed kan du og din spasérpartner nyte lange turer i øsende regnvær uten at noen av dere kommer hjem med klær som er klissvåte på den ene siden.

Selv om dobbeltparaplyen er like genial som den ser ut, dukker det likevel opp spørsmål som: Hvordan slås den sammen? Hvordan brukes den når det regner forfra eller bakfra? Betyr det 14 års ulykke hvis du slår den opp innendørs?

8. plass - Personlig karaoke
Japanerne er som kjent ville etter karaoke. Men det er ikke alltid andre ønsker å være publikum til dine melodiøse eller melodiløse utskeielser.

For å unngå å ødelegge dagen til både kjente og ukjente mennesker, kan du gå til anskaffelse av din helt egen lydtette karaokemikrofon. Dermed kan du vrenge frem tolkninger av Whitney Houston og Beach Boys uten at noen andre behøver å høre deg.

Med mikrofonen følger også et sett øreplugger, slik at du kan høre deg selv synge.

Du kan riktignok låne bort mikrofonen til venner og bekjente om karaoketrangen skulle være smittsom. Men skal du dele mikrofon med andre, anbefales det at du husker å pusse tennene først.

7. plass - Nuddelkjøleren
Nykokte nudler er ofte varme. Men er du veldig sulten, kan det være vanskelig å vente til de er blitt kalde nok til at du kan spise de.

Men med Noodle Cooling Fan behøver du ikke vente. Noodle Cooling Fan er en vifte som du fester på den armen du bruker til å spise. Med viften stilt mot gaffelen eller spisepinnene, vil maten få en mer fornuftig temperatur på turen mellom nuddelbollen og munnen din.

Vil du være sikker på at maten din ikke blir blåst utover fanget ditt og bordet, bør du kanskje holde deg til å blåse på maten på den gode gammeldagse måten.

6. plass - Stram deg opp
Å ha et slankt og smalt ansikt er sett på som et sjeldent skjønnhetstegn i Japan. For at det skal bli lettere å oppnå denne ansiktformen, har japanerne funnet opp Slimming Face Mask.

Det eneste du trenger å gjøre er å ta den på, deretter skal stoffene i masken etter sigende gjøre sitt til at du får et smalere ansikt.

Siden masken er tett, fungerer den også som et dampbad for ansiktet ditt, i tilfelle du trenger å få renset huden.

5. plass - Høneblundhjelmen
Nap Alarm har sviktet deg og hodet siger mot brystkassen mens du sitter på toget til jobb grytidlig mandag morgen. Sjansene er store for at du våkner med en nakke stiv som en stokk, gjerne på siste stasjon.

Om ikke denne dingsen akkurat gjør det enklere å holde seg våken, gjør den det litt mindre ubehagelig når du først sovner.

Innretningen har fått navnet The Nap Helmet, og er en hjelm du bør ta på deg når du kjenner at øyelokkene blir tunge. Hjelpen er enkel i bruk. Det eneste du behøver å gjøre er å ta på deg hjelpen og feste den i veggen med den medfølgende sugekoppen. Slik hindrer du at du faller fremover mens du sover.

4. plass - Spisepinner med saus
Gnien på sausen? Med disse spisepinnene med innebygget sausedispenser, behøver du aldri mer å bruke en dråpe mer saus enn du må.

Har du for vane å søle når du spiser, burde disse pinnene også gjøre det lettere å få i seg et måltid uten å få saus på klærne, i hvert fall hvis du kan kunsten å spise med pinner.

Det er ikke godt å si hvordan sausedispenserne vaskes, og sannsynligvis kreves det kløkt for å klare å dytte saus ut av pinnene samtidig som du spiser med de.

3. plass - Salatvann
Er du tørst? Det er du kanskje ikke etter å ha drukket et par slurker av dette salatvannet.

Leskedrikker faller kanskje ikke under kategorien dingser og duppeditter, men produktet er såpass spesielt at vi følte det fortjente litt oppmerksomhet i denne listen.

Skal vi ta bildet for god fisk, er dette altså vann med smak av salat. Ut i fra bildet kan det også se ut til at du kan få salatvannet i flere smaker, uten at vi tør å spekulere på hva disse kan være.

2. plass - Smugtitt på ørevoksen
Det er ikke så lett å vite hva som skjuler seg inne i den fantastiske menneskekroppen, og noen av oss er mer nysskjerrige enn andre.

Er du av den nysskjerrige sorten, skulle du kanskje hatt deg et eksemplar av dette ørekameraet.

I den ene enden av denne dingsen sitter et lite kamera og et lys, som du bruker til å romstere inne i øret med. I den andre enden sitter en skjerm, hvor du kan se det kameraet fanger opp i øret ditt.

1. plass - Hårvaskhetta
Har du et snev av verdighet igjen etter å ha tatt i bruk de andre dingsene på denne listen i det offentlige rom, kommer du til å miste resten ved å ta på deg denne hårvaskhetta på det offentlige badet.

Når du trenger å vaske håret ditt, er det bare å trekke på seg hetta, og la vannet renne ned i den. Vannet vil så fordele seg rundt hodet, og skal visstnok åpne porene i hodebunnen din. Det igjen, skal bidra til at håret ditt blir sunnere og vokser fortere.

Til slutt er det bare å ta av seg hatten for japanerne og deres evne til å komme opp med nyttige og unyttige dingser vi aldri hadde drømt om kunne finnes. Og det er lite som tyder på at disse er de siste dingsene vi kommer til å se fra Japan.

(Kilder: TechEBlog, Unique Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen