(Bilde: Tech-On)

"Japans NRK" vil sende i 8K i 2016

Det er altså 16 ganger bedre oppløsning enn Full-HD.

Big in Japan, sa du? Begrepet får en ny betydning når vi snakker om oppløsning på TV-sendinger. Ifølge Flatpanels.dk vil nemlig statskanalen NHK eksperimentere med 8K-kanaler allerede i 2016.

Det er fire ganger så høy oppløsning som 4K, eller 16 ganger så mange piksler enn det du får med Full-HD. 8K er altså 7680 x 4320 piksler. De lærde strides imidlertid om dette har noe særlig for seg i 2D, eller om 4K holder i massevis. Til brilleløs 3D vil derimot 8K være fordelaktig, ifølge kilden.

OL og VM

Tokyo skal arrangere sommer-OL i 2020, og dette skal være grunnen til at japanerne allerede i 2016 vil få på plass 8K-sendinger.

Og forresten, hvis du ikke får billett til fotball-VM i Brasil til sommeren, kan du kanskje heller ta turen til Japan. Der vil NHK vise sportsbegivenheten i 4K til hele folket, selv om du naturlig nok trenger en 4K-TV for å nyte de høyoppløste sendingene.

Det er verdt å merke seg at 8K-TV-er foreløpig ikke er i salg på forbrukermarkedet. Faktisk kom 4K-TV-er først i butikkene i fjor. For andre land enn Japan, er det forventet at 8K-kanaler først vil dukket opp rundt år 2020. Det er bare seks år til.

Nettmøte med Telenor Satellite Broadcast på Hardware.no:
Hva skjer med 8K i Norge?

(Kilder: Flatpanels.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen