JapanPhoto overtar Ur & Foto
(Bilde: Montasje: Are Thunes Samsonsen, Akam.no)

JapanPhoto overtar Ur & Foto

Bergens mest kjente fotobutikk klarer seg ikke lenger på egen hånd.

Ur & Foto i Bergen har lenge vært en institusjon for fotografer som fikk sin start i regnbyen, og i over 30 år har denne butikken forsynt bergenserne med fotoutstyr, kurs og hyggelig fotoprat på hjørnet av Nygaten.

De siste årene har imidlertid økonomien skrantet, og som en følge har de en stund nå slitt med varebeholdningen. Fotomagasinet, som eies og drives av konkurrenten FotoVideo, kan melde at butikken ikke er konkurs, men overtas av JapanPhoto. Dette bekrefter Adm. Dir. i JapanPhoto Stephan Stein overfor Akam i dag.

Ur & Foto i Bergen var sjelden så folketom som dette, men klarte likevel ikke konkurransen.
Ur & Foto i Bergen var sjelden så folketom som dette, men klarte likevel ikke konkurransen.

Stein kan også informere om at ingen av de ansatte i Ur & Foto vil miste jobben, og samtlige har fått tilbud om nye jobber i JapanPhoto, med tilsvarende ansiennitet som de hadde i Ur & Foto. Også varebeholdning, inventar og alle andre aktiva følger med på lasset og overtas av JapanPhoto.

JapanPhoto-sjefen opplyser også til Akam at butikken i Nygaten fremdeles vil holde dørene åpne og drives som før, i alle fall inntil videre, men med tiden vil den sannsynligvis inkorporeres i JapanPhotos eksisterende butikk i Bergen.

Han lover også at kunder som har opplevd forsinket levering av sine bestillinger som følge av Ur & Fotos dårlige likviditet i det siste, nå vil forsynes fra JapanPhotos varelager og dermed slippe å vente stort lenger på fotoutstyret sitt.

Akam har i skrivende stund ikke klart å nå Ur & Foto for kommentar.

OPPDATERING: Vi kom tidligere i skade for å skrive at et styrevedtak manglet for å formalisere overtagelsen. Dette avkefter JapanPhotos Adm. Dir. Stephan Stein overfor Akam, og presiserer at alt nå er i boks.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen