Japanmobiler til Norge

Det japanske mobilmarkedet har lenge vært et av verdens mest lukkede med kun tre store aktører som har hatt så og si total kontroll. Dette har ofte ført til at Japan har vært først til å få det siste innen teknologi, til mobilentusiasters store misunnelse her hjemme. Japan var for eksempel verdens første land til å få telefoner med megapikselkamera, og har lenge kunnet nyte godt av et høyhastighets 3G-nett.

Nå har Japans største mobiloperatør, NTT Docomo, bestemt seg for at deres telefoner skal være fullt kompatible med GSM-nettet innen to års tid. For å få til det må Docomo pålegge sine produsenter å integrere GSM-støtte i sine kommende telefoner, for at de skal kunne brukes i både USA og Europa.

Foreløpig finnes det et lite antall telefoner med både GSM- og japanernes spesielle CDMA-støtte i seg. Men Docomo blir altså nå den første av operatørene i Japan som varsler en full integrering av GSM.

Analytikere hevder overgangen blant annet skyldes at Docomo venter en økt konkurranse på det japanske markedet. Endring i lovverket skal gjøre det enklere for nye aktører å entre markedet, og Docomo skal derfor skaffe seg flest mulig fordeler mot eventuelle konkurrenter.

(Kilder: Telecomasia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen