Japanerne gjesper av Iphone 3G

Iphone har slått an stort sett overalt der den har blitt lansert. Men ett marked har ikke helt latt seg overbevise i det hele tatt: Japan.

Det ble tidlig kjent at japanerne nærmest lo av den første versjonen av Iphone da den ble lansert, først og fremst på grunn av spesifikasjonene.

Nå gjorde riktignok mangelen på 3G at telefonen ikke kunne brukes i Japan der de kun ringer via 3G-nettet, ikke via GSM. Men heller ikke de øvrige funksjonene kan måle seg med standarden japanerne er vant med. De har for eksempel betalt både varer og kollektivtransport med telefonen i flere år, og en stor andel av innbyggerne ser også daglig på TV på mobiltelefonene sine.

3G-versjonen selger ikke

Heller ikke 3G-versjonen har møtt den store entusiasmen, og salgstallene er labre. Det var på forhånd ventet et salg på rundt én million eksemplarer av Iphone 3G i løpet av det første året, men i løpet av de to første månedene har knappe 200 000 telefoner blitt plukket fra butikkhyllene, ifølge analyseselskapet MM Research Institute. Selskapet regner med at det totale salget vil ligge på under 500 000 eksemplarer når det har gått et år. Dette er ikke veldig mye i et land med opp mot 130 millioner innbyggere.

Det skal sies at Apple er langt fra alene om å være uinteressante i Japan. Nokia, som ellers i verden er sterkt dominerende, har kun én prosent markedsandel. Japanske Sharp er den overlegne kongen, med 25 prosent av markedet.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen