Japanerene friker ut

Det er allment akseptert at japanske mobiltelefoner ligger ett år og mer foran sine europeiske søstermodeller. Mens vi her til lands så smått har begynt å ta i bruk kameratelefoner og MMS-meldinger, springer japanerene rundt med fullblods tredjegenerasjons mobiltelefoner med megapiksels kameraløsninger, innebygget videotelefoni, TV-mottak og 3D-skjermer.

Ut i fra dette er det ekstra spennende å se på utviklingen til det japanske markedet, da denne gir en veldig god pekepinn på hva også vi en dag har i vente. Vi har nå samlet sammen noen av de heftigste demonstrasjonene fra den japanske CEATEK-messen, der selv dippetutt-meppede japanere må la seg imponere når produsentene viser frem sine mest dristige kreasjoner.

Et av de mest sentrale momentene på messen, ser ut til å være bruken av mobiltelefonen som fjernkontroll.

Her ser vi hvordan mobiltelefonen kan brukes til å kontrollere en ny støvsuger fra Toshiba. Utvilsomt et investeringsobjekt for utbrente husmødre med opparbeidet angst for trange hjørner og sofakanter.

Men mulighetene stopper ikke der. De nyeste FOMA-telefonene fra DoCoMo kan nemlig styre alt fra klimaanlegg til lys og annet av artikler for hjemmet.

For de som heller ønsker seg noe fjernstyrt underholdning, har NEC tatt konseptet med Blåtann-styrte biler et skritt lenger med utviklingen av en egen racerbane for de allerede berømte bilene. Om det er Sony Ericssons CAR-100 eller NECs nye modeller som klarer seg best i feltet, er enda uvisst.


*

Eller hvorfor ikke ta galskapen helt ut, og anskaffe deg din egen mobilstyrte gravemaskin? Dette må vel være den perfekte julegaven for amatør-entreprenøren. En mobiltelefon funker som fjernkontroll mens en kameratelefon montert i førersetet brukes til å sende video av omgivelsene foran maskinen.

Prototyper av de "ekte" bærbare datamaskinene rykker stadig nærmere anvendelige produkter, og Mitsubishis variant med hodemontert skjerm må vel sies å være en av de minste og mest estetiske løsningene vi har sett til nå.

Et konsept som faktisk har tatt utviklingen fra prototype til endelig produkt er armbånds-mobiltelefonen, som både har blitt tatt til markedet av NTT DoCoMo og Samsung. Den ukjente produsenten JM Net prøver her å ta konseptet et skritt lenger med å integrere både høyoppløselig fargeskjerm og knapper.

CEATEK-messen etterlater oss med liten tvil om at kreativiteten enda er på høygir hos verdens elektronikk-giganter. Så får vi bare håpe vi her i Europa en gang får nyte fruktene av det teknologiske kappløpet japanerene befinner seg midt oppi, den dagen produktene deres er klare for nye markeder.

Bildene i artikkelen er hentet fra nettstedet Nooper.co.jp, der du også finner en rekke andre bilder av mobiltelefoner, lomme-PCer og annet av duppeditter.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen