Japaner kommer til Europa

Japaner kommer til Europa

Casio relanserer Exilim EX-ZR300.

Da Casio annonserte kompaktkamera Casio Exilim EX-RZ300 i mai, var det nok flere som ble skuffet da det ble klart at kameraet bare skulle lanseres i Japan. Nå har imidlertid Casio annonsert at kameraet også vil bli lansert i Europa.

Les også: Superbillig fra Casio

Kameraet er utstyrt med en CMOS bildebrikke på 16 megapiklser, og et objektiv som har 12,5 x zoom, som strekker seg fra 24 mm på vidvinkel, til 300 mm på full tele tilsvarende 35 mm format. Største blender strekker seg fra f/3.0 på 24 mm til f/5.9 på 300 mm. Det er også ganske raskt, og kan tilby autofokus på 0,12 sekunder og oppstarttid på under 1 sekund.

Casio EXilim EX-ZR300.
Casio Exilim EX-ZR300.

Vil du filme kan EX-ZR300 ta opp video i fullHD, med inntil 30 bilder per sekund. I kjent Casio-stil tilbyr også kameraet en vesentlig raskere bilderate, og kan du klare deg med VGA-kvalitet klarer det 120 bilder per sekund. Batterilevetiden er også ganske imponerende. I følge CIPA skal kameraet klare hele 500 bilder per oppladning, noe som er veldig bra på et så lite kamera. Til sammenligning har Canon EOS 650D et CIPA-tall på 440.

Les også: Mindre kabelkrøll med nye SD-kort

Casio Exilim EX-RZ300 er spesielt på et annet område også. Det er nemlig et av de aller første kameraene på markedet som støtter de nye, trådløse SD-kortene fra Toshiba. De nye minnekortene ble lansert av Toshiba på CES i januar, og skapte heftig debatt da Secure Digital Association ikke hadde forhørt seg med Eye-F da kortene ble godkjent og lansert. Eye-Fi sitter på patentrettighetene til mye av teknologien i slike kort, og lanseringen av en ny standard falt ikke i god jord.

Les også: Trådløs minnekortstandard avkledt

Fordelen med de nye kortene er at teknologien skal være åpen, slik at alle minnekortprodusenter skal kunne lage WiFi-kort om de ønsker. Så langt har ikke mange kameraprodusenter lagt inn støtte for den nye standarden, med unntak av blant annet Casio.

Casio Exilim EX-RZ300 skal i følge produsenten bli tilgjengelig på det europeiske markedet allerede i august, og veiledende pris på kameraet er 279 euro, eller omtrent 2000 norske kroner.

Kilde: www.dpreview.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen