Japan skrur opp hastigheten - igjen

Alternativ tekst mangler

(Bilde: Impress Watch)

Japan er langt i fra noen sinker når det gjelder å prøve ut ny mobilteknologi. Nå er japanerte frempå igjen, denne gangen er operatøren NTT DoCoMo ute med et helt nytt mobilnett.

Nettet heter Nettet heter Freedom Of Mobile Multimedia Access (FOMA) High Speed, og er en oppgradering av det eksisterende FOMA-nettet i Japan. Nettet er basert på DoCoMos WCDMA-standard, som også ligger til grunn for vår egen UMTS-standard.

Hastighet på 3,6 Mbps
Mens dagens FOMA-nett tilbyr nedlastingshastigheter på opp til 1,8 Mbps, vil du med FOMA High Speed kunne oppnå hastigheter på 3,6 Mbps. Opplastingshastigheten vil ha en øvre grense på 384 kbps.

FOMA High Speed er basert på DoCoMos WCDMA-standard, som også ligger til grunn for vår egen UMTS-standard.

NTT DoCoMo har også begynt salget av telefoner som støtter det nye nettet. Den første telefonen, NEC N902iX, har blant annet en avansert nettleser og biometrisk brukerbeskyttelse. I tillegg skal den kunne brukes sammen med flere betalingssystemer i Japan.

I første omgang er det kun innbyggerere i Tokyo som får nyte godt av FOMA High Speed. Men det nye nettet skal være tilgjengelig i alle japanske storbyer i løpet av mars neste år. Og innen mars 2008 skal 90 prosent av landet være dekket, skriver Digi.no.

FOMA High Speed er, i likhet med det gamle FOMA-nettet, kompatibelt med UMTS, eller 3G. Det betyr at du kan ta med deg din vanlige 3G-telefon og ringe hjem fra Japan via FOMA-nettene.

(Kilder: Digi.no, Impress Watch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen