Jan Werner - Stronger

Annonsør­innhold
Les hele saken »

"Stronger" var det siste albumet Jan Werner rakk å spille inn før han døde bare 30 år gammel. Albumet blir dermed gitt ut posthumt, men er ikke blitt forandret av den grunn. Jan Werner serverer et sett kraftfulle ballader akkurat som man er vandt med fra Jan Werner, stemningsfullt og vakkert. Det skal i alle fall ikke være tvil om at mannen kunne synge!

Se større versjon og flere bilder
Jan Werner er virkelig god på det han kan best: Ballader.

Stemningsfullt

Det hele begynner med en av de mest kjente og vakreste melodiene fra filmverdenen. ”Cavatina” fra ”Hjortejegeren” er vel mest kjent i instrumentalversjon, men produsentparet Ole Henrik Antonsen og Tom Steinar Hanssen har laget en fin versjon hvor Jan Werner veksler mellom å synge litt hest og forsiktig i begynnelsen, og å virkelig synge ut på refrenget. Sindre Hotvedt har også gjort en fin jobb med å arrangere strykerpartiene. Dette gjelder egentlig hele albumet, valg av lydblide og instrumentering for hver enkelt melodi gjør at de får forskjellige stemninger som fungerer bra hver for seg og som en helhet.

Fra det pompøse i den moderniserte Puccini-komposisjonen ”My Love (Mio Babbino Carro)” til den litt ubestemmelige slowmotion disco-låten ”All The Children” som faktisk er skrevet av BeeGees, den chillout-inspirerte ”Beautiful” og en typisk Grand Prix-låt ved navn ”Strong”, alt sammen er grundig håndtverk. Men for det meste er det forskjellige variasjoner over temaet ballade, her er det pop-ballader, klassiske ballader, rockeballader og latino-ballader. ”Point of no Return” kunne sikkert blitt sunget av Enrique Inglesias, Marc Anthony eller en av de andre latino-smørsangerne, men Jan Werner synger den teknisk mye bedre enn de fleste av dem ville klart.

Film

Det er veldig lett å tenke filmmusikk når men hører på ”Stronger”, dette er en samling veldig stemningsfulle sanger som kanskje ikke er så spennende å høre på i seg selv, men som muligens vil gi et fint bakteppe til en film eller en romantisk middag.

Et helt album med ballader er ikke det mest interessante, men vakkert er det! Jan Werner kunne virkelig synge og produsentduoen Antonsen og Hanssen har fulgt oppskriftene på forskjellige variasjoner over temaet ballade til punkt og prikke.

Konklusjon

Man vet hva man får i et album fra Jan Werner. ”Stronger” er en samling vakre ballader med solide sangprestasjoner og solid produksjon. Det er forsøkt å fornye Jan Werners lydbilde på enkelte sanger, med varierende hell. Dersom man ikke lar seg fascinere av stemningene litt pompøse ballader fremskaper kan dette albumet bli litt kjedelig i lengden, og selv om dette ikke er det mest spennende albumet er det i alle fall godt musikalsk håndtverk.

Jan Werner Stronger

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen