IKT-elevene på Sogn VGS satte stor pris på gründercampen. Fra venstre: Aleks, Ane, Yordy og Waleed.
IKT-elevene på Sogn VGS satte stor pris på gründercampen. Fra venstre: Aleks, Ane, Yordy og Waleed.

Jakter den neste app-suksessen

Microsoft sponser gründercamper for skoleelever, med fokus på innovasjon og app-utvikling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Elevene ved Sogn videregående skole har hatt noen uvanlige skoledager denne uka. I stedet for vanlig undervisning har to hele dager vært satt av til en såkalt gründercamp i regi av Microsoft og Ungt Entreprenørskap.

Med konsentrerte sesjoner med idémyldring og presentasjonsteknikk, der målet har vært å slippe kreativiteten løs, har lærere og elever ved IKT-linja på Sogn jobbet hardt med å utvikle den neste store app-suksessen.

Den gruppa som kommer opp med det beste konseptet, premieres med hver sin Nokia Lumia 800, så innsatsviljen er stor blant elevene, som er unisont enige om at dette er mye morsommere enn en vanlig skoledag.

Microsoft sponser gründercampene i samarbeid med ungt entreprenørskap, og er på plass på skolen med teknologievangelister (ja, de heter det) som lærer elevene om hvilke forutsetninger som må være på plass for at en applikasjon skal bli en suksess.

Må vinne hjertene

– Det er et tøft marked, så det gjelder å finne noe som vinner hjertet til brukerne, sier Microsofts Arif Shafique til Mobilen.no.

Shafique og hans kollega Petri Tapio Wilhelmsen forklarer at målet er å lage en applikasjon som endrer atferden til brukerne. Det legges ingen føringer for hvilken plattform applikasjonen må lages til, men dersom noen har en virkelig gjennomførbar idé, bidrar Microsoft gjerne til å realisere den, sier Shafique.

Da Mobilen.no var innom Sogn videregående skole, jobbet alle elevene iherdig med å lage fengende presentasjoner som skal kunne selge idéen i løpet av tre minutter. Til vanlig studerer IKT-elevene IKT-fag som virksomhetsstøtte, driftsstøtte og brukerstøtte.

– Dette er mye morsommere enn en vanlig skoledag, sier Ane Løvlihagen, som sammen med medelevene Aleks, Yordy og Waleed har bestemt seg for å satse på en applikasjon som samler alle nøklene dine i én app på mobilen. Dette skal gjøre det både sikrere og enklere i fremtiden, mener de, og det blir slutt på å lete etter bilnøkler eller å legge husnøklene under matta.

– Det er klart det er en drøm å lykkes med noe sånt, sier Waleed Nasir Hashimi til Mobilen.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Disse vant hver sin Nokia Lumia 800 for beste app-konsept: Emil Søreng, Jan Helge Tufthaug og Mohammad Tahir Nadeem.
Disse vant hver sin Nokia Lumia 800 for beste app-konsept: Emil Søreng, Jan Helge Tufthaug og Mohammad Tahir Nadeem.Foto: Emil Søreng

Vant med utelivs-app

På et grupperom sitter Benjamin, Erik, Robin, Zakaria og Joakim. De jobber med presentasjonen av applikasjonen Find it, en GPS-basert applikasjon som skal kunne vise deg hvor vennene dine er, og hvordan du kommer deg dit. Forutsatt at vennene dine har samtykket og installert appen, selvfølgelig.

Gruppa som til slutt fikk pris for beste løsning var Emil Søreng, Jan-Helge Tufthaug, Abdulwahab Abdikhali Abdiwahab og Mohammad Tahir Nadeem.

Deres utelivs-app ga brukeren mulighet til å bestille bord på et utested, sjekke antall ledige plasser og se køen live. Brukeren skulle også kunne se i kart hvilke utesteder som lå i det aktuelle området, og hvor mange ledige plasser de hadde. Gruppa hadde laget en god demonstrasjon av applikasjonen, som ble vist fram for de andre elevene.

Ungt Entreprenørskap er en ideell forening som har fokus på å få flere gründerbedrifter i norsk næringsliv ved å inspirere skoleelever og studenter til å starte egne bedrifter. Dette gjør de blant annet gjennom studentbedrifter, gründercamper og gjennom samarbeid mellom skole og næringsliv.

Les også: Lag appene til både Android og iOS

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen