Refleksjon Jakten på evig lagring

(Bilde: Masson, Shutterstock / Montasje)

Hvordan kan du lagre bildene dine i 100 år?

Svaret er mye vanskeligere enn du tror.

I rundt 20 år har harddiskene vært mediet vi har lagret dataene våre på, og den har hatt en betydelig rolle i utviklingen av PC-markedet. Den har likefullt endret seg radikalt siden fødselen, både i størrelse, mekanikk og format. Disken er imidlertid ikke det eneste lagringsmediet rundt om i de tusen hjem, den akkompagneres av både DVD-plater, minnekort og minnepinner aktivt i bruk.

Men la oss si at du har lyst til å lagre familiebildene i dag, digitalt, og putte lagringsmediet i en bankboks slik at barna til barnebarna dine kan hente dem opp igjen om 50, eller 100 år? Hvordan gjør du det, vil harddiskene, minnekortet eller DVD-platene holde utover så lang tid?

Foto: Peter Kim, Shutterstock

Den problemstillingen har jeg tygget litt på de siste månedene. Det hele startet med denne saken, der vi dykket ned i hvorfor SSD-er kan miste dataene sine etter bare er par måneder. Siden har flere kollegaer, lesere og andre medier stilt meg spørsmålet – hva gjør man om man vil sørge for av dataene er intakte og kan leses om så mange år? 

Sannheten er at de dårlige alternativene er mange, og de gode – om de finnes – er få. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen