Jakke gjør skittent regn om til drikkevann

Jakke gjør skittent regn om til drikkevann

Denne regnjakka slukker tørsten.

Tørst er kanskje ikke det første man tenker på når man er ute og går i regnet, men det har ikke vært til hinder for et par studenter ved Instituttet for interaksjonsdesign i København (CIID), som har skapt en regnjakke som kan gjøre regnvann om vann man kan drikke.

Enkel teknologi

"Raincatch" av studentene Hyeona Yang og Joshua Noble samler vann i hetten, og dette blir sendt videre gjennom kullfiltere og et kjemisk rensesystem som gjør vannet rent og drikkbart.

Vannet blir deretter oppbevart rundt skuldrene og i diverse lommer i regnjakka, som når som helst kan bli drukket av bæreren via tuber.


Bruksområder?

Bruksområdet til et produkt som dette kan være vanskelig å se for seg. Eksempler kan være reisende på tur uten stabil tilgang til rent drikkevann eller innbyggere i utviklingsland som har begrenset tilgang til rent vann på grunn av forurensning eller liknende.

Din mening

Hva tror du om et produkt som dette? Kan det være en nyttig og forholdsvis billig løsning med tanke på forurensning og liknende? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: FashionTech)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen