Jaguar setter E-type Zero i produksjon
Jaguar setter E-type Zero i produksjon (Foto: David Shepherd / Jaguar)

Jaguar bekrefter E-Type Zero

En helektrisk ombygging av den klassiske modellen.

Den britiske bilprodusenten Jaguar bekrefter nå at de vil starte opp produksjonen av Jaguar E-type Zero – en elektrisk versjon av bilen Enzo Ferrari en gang kalte verdens vakreste bil. 

Bilen ble allerede lansert som et konsept i London i fjor, og mottakelsen har tilsynelatende vært såpass god at ombyggingspakken når tar steget videre til produksjon. 

Denne skal angivelig bruke mye den samme teknologien som selskapet bruker sin splitter nye elbil i-Pace

Gjelder eksisterende E-type

Høres en elektrisk utgave av bilen fristende ut, er det to måter du kan anskaffe deg dette på. Enten kan du levere din eksisterende E-type til Jaguar for ombygging, eller så kan du få Jaguar Classic til å finne et eksemplar og bygge den om for deg. 

Til Tek kan Jaguar fortelle at det i utgangspunktet er utgaver med sekssylindrede motorer som egner seg best til denne ombyggingen.

Selskapet vil nemlig beholde bilen så tro til originalen som mulig med tanke med vekt- og kjøreegenskaper – slik at du ikke trenger å gjøre endringer på for eksempel hjuloppheng og dekk. 

Skulle du mot formodning ha en E-type med en annen motorkonfigurasjon, utelukker ikke produsenten at det ikke kan bygges om av den grunn. Men trolig blir dette mer omfattende og dyrt. 

0 - 100 km/t under syv sekunder

Enn så lenge er Jaguar sparsommelige med priser på ombyggingen, men sier at det vil variere ut i fra hvor god stand bilen din er i fra før – og hva slags nivå du ønsker å legge deg på utover selve ombyggingen om du kjøper den direkte fra Jaguar Classic. 

I konsept-utgaven selskapet viste frem har en motor med maksimal effekt på 220 kW, eller omlag 295 hestekrefter. Denne motoren får du også i ombyggingspakken. Selskapet opplyser at denne vil la bilen gjøre 0 - 100 km/t på under syv sekunder. 

Batteriet har en kapasitet på 40 KWh. Det betyr i så fall at rekkevidden skal være opp mot 270 kilometer, og ladetiden skal være rundt seks til syv timer om du lader den hjemme. 

I tillegg til at det settes inn en elmotor og batteripakke, vil også bilen få nye frontlykter som bruker LED-teknologi for å dempe forbruket av energi. Utover dette skal bilen ellers forbli original. 

Lyst på en Jaguar? 
Vi har prøvd den nye elbilen fra selskapet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen