Test

Jackass ? the Box Set

Jackass-eventyret startet med skateboard-magasinet "Big Brother" som var mer kjent for sitt nedbrytende innhold og sin meningsløse humor enn sin dekning av skateboarding. Jeff Tremaine (Produsent), som jobbet i bladet, gikk rundt med en idé om å lage et eller annet TV-show basert på bladets mer eller mindre dustete innhold. Idéen fikk ben å gå på da en kar som kalte seg "Johnny Knoxville United States of America" dukket opp på dørterskelen og ville lage en selvforsvar-artikkel. I den skulle han teste ett utvalg våpen, på seg selv – og "Jackass" var unnfanget.

Alternativ tekst mangler
Johnny Knoxville vil ha oppmerksomhet. Foto: UIP

Advarsel: Ikke spis mens du ser

283 stunts slik vi husker det fra MTV. Smerteterskelen testes på måter som de fleste av oss aldri ville klart å komme på. Unger får sparke så hardt de bare kan når Johnny Knoxville skal teste susp. Vi får servert rompepiercing, hårfjerning, blinde-skating og handlevogn-rally som gjør at du vil få vondt bare av å se på. Spy-omelett, kloakksvømming og ekskrementer i forskjellige fasonger gjør at du ikke har lyst til å spise mens du ser dette.

Stylter og kostymer brukes flittig for å gjøre det hele mye morsommere. Klovner som faller og slår seg, kyllinger på sykkel og gigant-flaggermus som overrasker forbipasserende er utrolig morsomt. Toppen av morofjellet er faktisk nådd når guttene sminkes til seriøst realistiske nittiårige gentlemen og begynner å kline på åpen gate. Fem apekatter som går bananas pirrer også lattermuskelen.

Nei til usmakelig dyrehumor

Noe som ikke er fullt så morsomt er krokodillewrestling. De må få lov til å skade seg selv så mye de bare vil, men det er noe smakløst over å bringe dyr inn i denne settingen. Hva med å svelge en gullfisk for så å spy den opp igjen? Det er jo bare en fisk og et ganske snodig påfunn. Fisken lever dessuten i beste velgående når den blir spydd oppi bollen igjen, etter en kjapp dukkert i magesekken. Men det er noe som skurrer, spesielt når formålet kun er å tjene litt ekstra penger. Når det er sagt har det dukket opp mange kopier etter at dette ble vist på fjernsyn, og mange av dem er verre enn "Jackass".

Også en del norske serier har blitt inspirert av "Jackass". Det kan jo være et tegn i tiden, at dagens ungdom har det såpass greit at man går ut for å skade seg selv litt, som eneste løsning for å oppleve en form for smerte.

Lyd og bilde

Det er verken noe spesielt god lyd eller noe spesielt bra bilde her i gården. Bildet er i farger og lyden er presentert i stereo, får vi opplyst på coveret. Håndholdt kamera, ofte forsøkt skjult, slik vi har sett på MTV. Slikt blir det ikke all verdens bildekvalitet av.

Jackass - the Box Set   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen