Test

Jabra Stone 2

Fakta om Jabra Stone 2:

  • Bluetooth 2.1 +EDR
  • A2DP, HFP v1.5, HP, PBAP
  • EDR, SCO, eSCO, Sniff-modus
  • 10 meter rekkevidde
  • Kan pares med opp til 8 enheter (2 samtidige)
  • Taletid: Opp til 10 timer (to timer uten ladeholder)
  • Standby-tid: Opp til 15 dager
  • Vekt: 7 gram (33 gram med lader)
  • 10 millimeter element
  • RLR = -5 dB +/- 3 dB 16 Ohm

 

dsad
+ Sitter godt
+ Bra støydemping
+
Besvar og avvis anrop med stemmen
+ Kan brukes med to mobiler samtidig
+ Overfører medielyd

dsad
- Litt lavt volum
- Lett å komme borti betjeningstasten
- Ingen lydbildejustering
- Volumtaster fungerer ikke
- Ikke samtalelyd i hodesettutgangenJabra Stone 2 er en svært avansert Bluetooth-øreplugg. Men helt lytefri er den ikke.

Denne ørepluggen har unektelig en spennende design. Hele ørepluggen er formet som en bøyle til å henge over øret, med et bredere parti i fremkant. Fra bøylen stikker det frem et høyttalerelement som blir liggende mot øregangen, uten å blokkere øregangen helt, slik en del andre plugger gjør.

Stemmer i hodet

Pluggen er i sort plast, med et sølvfarget felt nederst (se bildet). Det er ingen synlige taster på Jabra Stone 2, men du kan trykke på det sølvfargede feltet for å besvare eller avslutte anrop. Ett trykk på knappen når du ikke er i samtale, og du får høre en stemme som på engelsk opplyser deg om batteristatusen på ørepluggen. Trykker du to ganger, så ringer telefonen opp det siste nummeret du har vært i samtale med. Trykk og hold lenge for å slå settet av, eller trykk og hold lenge mens det er avslått, og du får høre en stemme som forteller deg at settet er klart for paring, og kan søkes opp fra en mobiltelefon.

Anrop kan også besvares eller avvises ved hjelp av talekommandoene ”answer” og ”ignore”.

Andre betjeningsmuligheter er det ikke på Jabra Stone 2.

Jabra Stone 2 kan pares opp med seks mobiltelefoner, og brukes med to av disse samtidig.

Effektiv støydemping

Lyden i Jabra Stone er klar og ren. Støydempingen virker bra, og du vil kunne snakke i et kontorfellesskap uten at den du snakker med sjeneres av stemmer i bakgrunnen. Men settet har litt lite volum, og den åpne løsningen gjør at det kan være vanskelig å lytte i støyende omgivelser.

Den åpne løsningen har med andre ord både fordeler og ulemper. Den gjør settet behagelig å bruke, men slipper også inn en del omgivelsesstøy. Vi merket at vi under samtaler presset settet mot øret for å høre bedre, noe vi måtte slutte med, etter som et trykk på ørepluggen er identisk med en avbrutt samtale.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ladeholder

Når settet ikke er i bruk kan det plasseres i den medfølgende holderen, som også fungerer som lader. Her oppdaget vi en ny utfordring. Ved flere anledninger kom vi til å dobbeltrykke på betjeningstasten når vi presset settet inn i holderen. Det medførte at telefonen ringte opp det sist brukte nummeret, uten at vi ble oppmerksom på dette før vi kom til å se på telefonskjermen.

For å lade jabra Stone 2 er du avhengig av å ha med ladeholderen. Denne inneholder et batteri, og lader ørepluggen helt opp på tre timer. Du kan lade opp laderen via Micro-USB, men du kan ikke lade ørepluggen med Micro-USB uten at den sitter i ladeholderen. Nå er imidlertid ladeholderen slik utformet at det er naturlig å ha den med når du bruker Jabra Stone 2. Holderen har nemlig en festeklype som gjør at du kan bære ørepluggen på deg.

Ladeholderen bidrar til å gi økt kapasitet på ørepluggen, og om du bruker holderen når du ikke snakker med noen, så er batterikapasiteten på pluggen svært god.

Litt for lite volum

Jabra Stone 2 gir mulighet for å høre på musikk fra mobiltelefonen. Det blir selvsagt ikke den store lytteopplevelsen, ettersom det dreier seg om monolyd på en åpen høytteler mot ett øre. Da har det nok mer for seg om du lytter til radio eller hører på lydbok. Men å høre lydbok på Jabra Stone 2 krever at du lytter intenst for å få med deg hva som blir sagt. Med mulighet for å sette volumet høyere ville problemet blitt mindre. Men da ville selvsagt også batteriet tømmes atskillig raskere. Det tømmes raskt nok som det er. Vi fikk ikke mer enn drøyt et par timers aktiv lytting ut av settet før det koblet seg ut.

En annen svakhet med Jabra Stone 2 er at det bare kan brukes på høyre øre. Det spiller liten rolle om du har like god hørsel på begge ørene. Vi er ikke plaget med nedsatt hørsel, men når vi bruker ørepluggen under bilkjøring, så hadde det vært fint om vi kunne hatt det ledige øret mot sidepassasjeren.

Mye bra

Når vi ser over notatene vi gjorde oss under testingen av Stone 2, så er det ingen tvil om at det dukket opp en del utfordringer. Vi skal ikke underslå at pluggen har sine gode sider, som støydempingen, den oppladbare reiselader-holderen, muligehten for å streame medieinnhold, at den kan være tilkoblet både jobb- og privatmobil samtidig, den behagelige ergonomien og det enkle brukergrenssnittet.

Settet fungerer faktisk bedre når du har brukt det en tid, og blitt kjent med hvordan du best skal utnytte det.

Det holder likevel ikke til å veie opp for ulempene vi opplevde. Vi hadde atskillig mindre trøbbel med Jawbone Era, som koster omtrent det samme og ellers har mange av de samme egenskapene som Jabra Stone 2.

Jabra Stone 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen