Ja takk, begge deler!

Fototjenesteleverandøren Firstcall, som holder til i England, forbereder en interessant tjeneste for oss som savner mørkerommet men ikke lenger har utstyr til å fotografere med film.

I korthet går det hele ut på at man brenner en CD med opp til 36 bilder i JPG eller TIFF-format, sender den til Firstcall, og etter noen dager vil man få CDen tilbake i posten, sammen med en eksponert men ufremkalt svart-hvitt-film med bildene på. Man kan da kose seg på mørkerommet med å fremkalle filmen selv.

Firstcalls maskin skal i følge dem benytte en 3-pass laser til å eksponere bildene på filmen, og kvaliteten skal i følge dem være slik at det er filmens evne til å gjengi detaljer som blir flaskehalsen. Dette vil selvsagt avhenge av oppløsningen på bildefilene, men filmen som brukes er en Pan 100 film fra velrenommerte Ilford, så muligheten er absolutt til stede for at kvaliteten kan bli bra. Om man ønsker det kan man be om å få bildene sine på en Ilford Pan 400 film istedet.

I følge Firstcalls salgssjef Rodney Bates er tjenesten tilgjengelig nå, men de vil bruke noen måneder på fininstilling før den gjøres tilgjengelig for almuen i september. Firstcall har visstnok allerede norske kunder, og Bates uttaler til Akam at også denne tjenesten vil bli tilgjengelig for nordmenn. Prisen for tjenesten vil være £17.50 per film for kunder bosatt i Norge, eller £15.00 for dem som holder til i Storbritannia.

Tjenesten kan synes noe trang i interessefeltet, men Firstcall er likevel optimistiske. "We are very excited about this new service and see it as an aid to schools and colleges who deal with mixed media but principally want to continue using their darkrooms" uttaler Bates til Akam. Vi er ikke sikre på om tjenesten vil bli noen stor suksess, men interessant er den i alle fall, om bildekvaliteten holder mål.

Akam vil senere komme med en test av denne tjenesten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen