Montasje (Bilde: SOCOM)

– Ja, vi bygger «Iron Man»

Se Obama presentere militærets nye gigantprosjekt.

Husker du TALOS, den superavanserte Iron Man-aktige drakten det amerikanske militæret nylig godkjente for testing? Nå har kanskje verdens mektigste mann, President Barack Obama, bekreftet at de jobber bygger «Iron Man». 

Presentert for Pentagon

Det var under et møte med toppingeniørene hos Pentagon at Obama fortalte om militærets forskning, og hva de jobber med. 

— Jeg er rett og slett her for å si at vi bygger «Iron Man». [...] Dette har vært et hemmelig prosjekt vi har jobbet med lenge. Neida. Kanskje. Det er hemmelig! vitset han fra talerstolen, og det var nok ingen i rommet som tvilte på hva det var han snakket om.

Skal tåle kuler og eksplosjoner

Selv om Obama ikke bruker det offisielle navnet på prosjektet, TALOS, er det ingen tvil om hva det er snakk om. Militæret har til og med dratt sammenligningen til superhelten Iron Man selv, og etter at de nye superdraktene først ble vist frem i fjor, fikk de for et par uker siden godkjenning for videre testing i sommer. 

TALOS skal by på beskyttelse mot både støt og kuleskudd. Store deler av drakten skal være laget av et mykt materiale som er både mykt og behagelig å gå med, men så fort den blir utsatt for en elektrisk strøm, blir det hardt nok til å kunne stå imot kuler. Ikke helt ulikt Nano-draktene i Crysis, altså. 

— Vi ser allerede utrolige resultater [...]. Hvis vi bygger TALOS riktig vil vi ha en utrolig fordel over våre fiender, og krigerne våre vil få den beskyttelsen de trenger i veldig krevende miljøer, skal admiral William H McRaven ha uttalt, ifølge nettstedet Pocket Lint.

Se en av TALOS-variantene i videoen under: 

Vi kan lære mye fra tegneseriefiguren Tony Stark: 
Her tar Elon Musk en «Iron Man»

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen