BlackBerry Priv i all sin prakt, vist frem av toppsjefen selv.
BlackBerry Priv i all sin prakt, vist frem av toppsjefen selv. (Bilde: Skjermdump fra YouTube/Amirul Islam Lisan/Tek.no, montasje)

Den første Android-mobilen fra BlackBerry er offisiell

BlackBerry Priv skal være pepret med personvernsfunksjoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For omtrent 3 uker siden kunne vi rapportere om en rekke bilder av det som skal bli BlackBerrys kommende Android-mobil, den gang kalt BlackBerry Venice.

Nå har telefonen ifølge PhoneArena blitt offisielt avslørt av selskapets toppsjef, John Chen, men ikke med det opprinnelige navnet. Istedenfor falt valget på BlackBerry Priv, som henspiller på telefonenens personvern-funksjoner (privacy). 

Dette blir dermed selskapets første telefon med Android, og etterhvert også muligens dødsstøtet til det langt fra like populære operativsystemet BlackBerry OS.

– Det beste fra to verdener

John Chen kunne avsløre det mange hadde forventet – en BlackBerry med Android innabords.
John Chen kunne avsløre det mange hadde forventet – en BlackBerry med Android innabords. Foto: BlackBerry

Avsløringen kom i sammenheng med presentasjonen av selskapets finansielle resultater for andre kvartal dette året, som for øvrig er langt fra lystig lesning. Dette betyr at BlackBerry Priv kan bli en svært viktig telefon for selskapet.

Ifølge Chen skal Priv bringe oss det beste fra to verdener, ved å «...kombinere det beste fra BlackBerrys sikkerhets- og produktivitetssatsing med det fleksible og voksende app-økosystemet fra Android.»

Dette kan kanskje gi BlackBerry et større innhogg i bedriftsmarkedet, som tradisjonelt har vært BlackBerrys absolutt sterkeste segment. For øvrig kan telefonen skilte med blant annet 5,4 tommers QHD-skjerm (2 560 x 1 440 piksler), Snapdragon 808-prosessor og 18 megapiksler hovedkamera. I tillegg får den utskyvbart QWERTY-tastatur.

Lanseringsdato er ikke kjent enda, men mens du venter kan du jo kose deg med en hands-on-video av den nye telefonen fra toppsjefen selv, som tydeligvis sliter litt med menysystemet til Android:

Vil du vite mer om BlackBerry Priv?
Her er alt vi vet om telefonen så langt »

(Kilde: PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen